Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

12:24 13/12/2016 - Πηγή: iPop

Εν όψει των αγριοτήτων ενάντια σε χιλιάδες αμάχους που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στο Χαλέπι, ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ασκεί πιέσεις προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα αυτό και κυρίως προς την Συριακή Κυβέρνηση, η οποία έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι να προστατεύσουν

τους πολίτες που είναι θύματα των συνεχόμενων βομβαρδισμών.

Την ίδια στιγμή και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, Γιαν Έγκελαντ, έχει ήδη προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις αγριότητες των ανταρτών στο Χαλέπι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter:

Οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι

Η εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν επισήμανε ότι ο γενικός γραμματέας έχει ήδη στείλει στη Συρία τους καλύτερους απεσταλμένους του για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άμαχοι μετά τους βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στο Χαλέπι.

Από την πλευρά τους Συρία και Ρωσία δεν έχουν σπεύσει ακόμα να κάνουν λόγο για όσα εξαγγείλει ο ΟΗΕ. Παρόλα αυτά, οι αντάρτες χάνουν έδαφος και είναι έτοιμοι να ηττηθούν από τον συριακό στρατό, καθώς λόγω της επιχείρησης επανάκτησης της περιοχής , που έχει ξεκινήσει από τη συριακή κυβέρνηση, έχουν χάσει το 99% του ανατολικού Χαλεπίου.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου 50.000 άμαχοι βρίσκονται παγιδευμένοι ακόμα στο Χαλέπι. Η Ρωσία, όμως, απορρίπτει την πρόταση της προσωρινής διακοπής των βομβαρδισμών στην περιοχή, η οποία θα έλυνε τα χέρια στους αμάχους που θα μπορούσαν πλέον να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την περιοχή.

Ήδη από τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, το Χαλέπι έχει χωριστεί σε ανατολικό και δυτικό με τους αντάρτες να έχουν κερδίσει έδαφος στο ανατολικό και την κυβέρνηση να κυριαρχεί στο δυτικό κομμάτι.

Συνολικά στο Χαλέπι έχουν εκτελεστεί από τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ογδόντα-δύο άμαχοι. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ μιλά για πλήρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή και ξεκαθαρίζει ότι έχουν στοιχεία για τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε βάρος των αμάχων.

Διαβάστε επίσης:

Αποχωρούν μαζικά οι αντάρτες από το Χαλέπι

The post Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα