O Obama λίγο πριν φύγει έστειλε 221 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους

19:12 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Οικονομική βοήθεια ύψους 221 εκατ. δολαρίων έστειλε ο τέως Πρόεδρος Barack Obama λίγο πριν αποχωρήσει απ’ τον Λευκό Οίκο στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σημειώνεται πως οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου είχαν επιχειρήσει πολλές φορές να εμποδίσουν την συγκεκριμένη κίνηση, όμως, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, καθώς και σε άλλα έργα της διακυβέρνησης.

Μπορεί κατά γενική ομολογία οι θέσεις των μελών του Κογκρέσου να γίνονται σεβαστές απ’

την εκτελεστική εξουσία, όμως, δεν είναι νομοθετικά δεσμευτικές.

Έτσι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Κυβέρνηση Obama απέστειλε τα χρήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Donald Trump.

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 4 εκατ. δολάρια σε προγράμματα για την κλιματική αλλαγή και 1,25 εκατ. δολάρια σε ιδρύματα του ΟΗΕ.

Τα χρήματα του ΟΗΕ θα πάνε σε έργα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την προστασία του όζοντος και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Η είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μόλις μια μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο D. Trump σκοπεύει να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ απ’ το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Photo: Getty

The post O Obama λίγο πριν φύγει έστειλε 221 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα