Ο Νταβούτογλου επιμένει: Τα ραντάρ έχουν καταγράψει την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας

11:00 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην επιβεβαίωση της παρέμβασης, που σημειώθηκε από ρώσικο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου την Δευτέρα.

Ο κ. Νταβούτογλου επέρριψε τις δηλώσεων των ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες οι καταγγελίες από την πλευρά της Άγκυρας για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό μαχητικό αποτελούν «καθαρή προπαγάνδα».

Τι είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός;

Η Ρωσία

δεν μπορεί να συγκαλύπτει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι αδύνατο να αποκρύψει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό εφόσον έχει συμβεί ή να επινοήσει μια παραβίαση εάν αυτή δεν έχει συμβεί

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία, παραμένουμε ωστόσο ευαίσθητοι σχετικά με την προστασία του εναέριου χώρου μας».

Σημείωση!

Όπως κατήγγειλε η Άγκυρα, πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-34 από τη Ρωσία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας, παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από τις τούρκικες αρχές. Βέβαια, η Ρωσία έσπευσε να αρνηθεί το γεγονός απορρίπτοντας τα σενάρια παραβίασης.

The post Ο Νταβούτογλου επιμένει: Τα ραντάρ έχουν καταγράψει την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα