Σύγκρουση Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Συρίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες

09:59 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Συρίας στα πλαίσια των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Γενεύη.

Ο επικεφαλής της συριακής Κυβέρνησης κατηγόρησε ανοιχτά την αντιπολίτευση ότι με το να μην αποφασίζει εδώ και μέρες το αν θα συμμετάσχει ή όχι στις συνομιλέις φαίνεται πως δεν είναι σοβαρή.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ είπε πως «η λύση στην συριακή κρίση δε μπορεί επιτευχθεί χωρίς

να υπάρξει μια σοβαρή δέσμευση ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις κι όλοι θα εργαστούν».

Ο ίδιος υπογράμμισε στην συνέχεια ότι «οι συνομιλίες έπρεπε να ξεκινήσουν την 25η Ιανουαρίου. Βρισκόμαστε ήδη στην 31η Ιανουαρίου. Δεν ξεκινήσαμε εγκαίρως διότι η αντιπολίτευση καθυστέρησε. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δεν είναι σοβαροί».

Να σημειωθεί πως η αντιπολίτευση εμφανιζόταν διστακτική σχετικά με το εάν έπρεπε να συμμετάσχει στις συνομιλίες, θέτοντας προϋποθέσεις για την συμμετοχή της.

Ο Σύρος πρεσβευτής απάντησε πως δεν θα γίνει αποδοχή κανενός όρου και πως η Συρία έχει αποφασίσει ότι θα μπει τέλος στο αιματοκύλισμα.

Ο πρεσβευτής άφησε υπονοούμενα για ξένες παρεμβάσεις στην κρίση της Συρίας, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση θα πολεμήσει τους τρομοκράτες και θα επιβάλει το νόμο.

Ο αλ Τζααφάρι σημείωσε πως «ο συριακός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τρομοκράτες. Αυστραλούς, Ουζμπέκους, Τσετσένους. Καταφθάνουν κατά χιλιάδες από ολόκληρο τον κόσμο, εισβάλουν από τα σύνορά μας και γίνονται «μια μετριοπαθής αντιπολίτευση». Να μη μου λέτε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον συριακό λαό».

Photo: AP

The post Σύγκρουση Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Συρίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα