Ο νέος, τραγικός απολογισμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

16:23 11/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά θύματα του πολέμου στην Ουκρανία συνεχώς αυξάνονται, ενώ η ρωσική επίθεση που ξεκίνησε απ’ τις 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται. Η Ουκρανή συνήγορος του πολίτη, Λουντμίλα Ντενίσοβα, ανακοίνωσε τον νέο απολογισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ντενίσοβα, τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί απ’ τις 24 Φεβρουαρίου.

«Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο

Όπως πρόσθεσε, οι συγκρούσεις γύρω από την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο

τμήμα της Ουκρανίας, την Βολνοβάχα, στο ανατολικό, και την πόλη Ιρπίν, στην περιοχή του Κιέβου, εξηγούν γιατί είναι δύσκολο οι αρχές να επαληθεύσουν πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε αυτές τις περιοχές.

Την ίδια στιγμή, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε ότι σε περισσότερους από 954.000 ανέρχονταν χθες, Πέμπτη, οι Ουκρανοί που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της ρωσικής εισβολής. Σχεδόν 228.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς αέριο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε:

109.183 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν καταγραφεί στη Γερμανία μέχρι σήμερα. Από αυτούς, σχεδόν 99.200 είναι Ουκρανοί πολίτες

Ο προηγούμενος απολογισμός της 8ης Μαρτίου, είχε κάνει λόγο για 41 παιδιά θύματα του πολέμου.

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι σήμερα την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει περίπου 200.000 επιπλέον πρόσφυγες από την τελευταία αναφορά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που αφορούσε στην περίοδο μέχρι την Πέμπτη, 10 Μαρτίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο νέος, τραγικός απολογισμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα