Ο «μυστικός» καταρράκτης της Αττικής είναι η δροσερή λύση που ψάχνεις!

20:53 25/5/2020 - Πηγή: iPop

Καταρράκτης της Αττικής; Υπάρχει καταρράκτης στην Αττική; Μπορείς να κάνεις και μπάνιο εκεί; Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις όλων κι είναι απολύτως λογικές. 

Μπορεί ο καταρράκτης της Αττικής να μην είναι ευρέως γνωστός, αν και τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος τον επισκέπτεται για μια βουτιά, όμως σίγουρα και για σένα είναι μια πολύ καλή λύση, ειδικά όταν οι πολύβουες παραλίες έχουν γεμίσει με κόσμο κι ο υδράργυρος που έχει ανέβει απαιτεί μια βουτιά.

Είναι κάτι σαν το μικρό «μυστικό»

της περιοχής κι απέχει μόλις 30-40 λεπτά απ’ το κέντρο της Αθήνας. Ο καταρράκτης της Πεντέλης, γνωστός και ως καταρράκτης Βαλανάρη, είναι μια δροσερή όαση, ένας μικρός παράδεισος που δεν είναι γνωστός σε πολύ κόσμο κι ίσως αυτό να κάνει την βουτιά σου εκεί ακόμα πιο ευχάριστη. Βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.

Λαυρεωτική Ριβιέρα. “Το νησί της Αττικής” από ψηλά (Video) 

Επιπλέον, είναι μια πολύ καλή επιλογή για πικνίκ και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ξέρουν καλά πως μια βόλτα το Σαββατοκύριακο εκεί για πικνίκ και μπάνιο θα τους φτιάξει τη διάθεση.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο καταρράκτης αυτός αλλάζει μορφή ανάλογα με τις βροχές. Όταν δηλαδή τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο ίδιοι καταρράκτες, ενώ τις βροχερές ημέρες το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο.

Βρίσκεται στην περιοχή του Ντράφι, νότια της Πεντέλης, λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών. Στη μέση περίπου της μεγάλης ευθείας της λεωφόρου ξεκινάει ένας μικρός κατηφορικός χωματόδρομος που μετά από 100 μέτρα καταλήγει στον καταρράκτη.

Αν είσαι λάτρης της θάλασσας, ίσως να μην είναι και η ιδανική επιλογή για σένα, όμως για να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις ένα τόσο όμορφο και δροσερό τοπίο περίπου μισή ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οι ανοργάνωτες παραλίες της Αττικής σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις με μια δροσερή βουτιά!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο «μυστικός» καταρράκτης της Αττικής είναι η δροσερή λύση που ψάχνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα