Ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να είσαι οργανωτικός!

13:17 17/6/2019 - Πηγή: iPop
Γνωρίζουμε πως η καθαριότητα έχει θετική επίδραση στην υγεία μας. Για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να ανακουφιστούμε από το άγχος και θεωρείται μιας μορφής άσκησης. Τι λένε, όμως, οι έρευνες για τους ακατάστατους ανθρώπους;

Και οι ακατάστατοι άνθρωποι έχουν τα πλεονεκτήματά τους και αυτή η ακαταστασία τους… μπορεί να έχει θετική επίδραση στην προσωπικότητά τους. Τι έχουν δείξει οι έρευνες για τους ακατάστατους ανθρώπους;

Ένα ακατάστατο δωμάτιο σε βοηθά να ξεφύγεις από τους κοινωνικούς κανόνες και να χαλαρώσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013, οι άνθρωποι είναι σε θέση να καταλήξουν

σε πιο δημιουργικές ιδέες, όταν βρίσκονται σε ένα ακατάστατο δωμάτιο. Είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα και είναι ανοιχτοί σε κάτι καινούργιο.

Είναι αδύνατο να διατηρηθεί η τάξη σε κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας! Να είναι όλα στη θέση τους και όλα τακτοποιημένα. Και οι άνθρωποι που το επιδιώκουν αυτό μπορεί να βιώσουν κάτι που ονομάζεται ψυχαναγκαστική τακτοποίηση. Εκείνοι που αφιερώνουν λιγότερο χρόνο και προσοχή στον καθαρισμό μπορούν να είναι πιο χαλαροί και να μην έχουν την τάση να «αναστατώνονται» κάθε φορά που βλέπουν ότι επικρατεί ένα μικρό χάος στο πάτωμα.

Όσοι δεν κάνουν focus στην καθαριότητα, εξοικονομούν περισσότερο χρόνο. Επιδιώκοντας την οργάνωση και την τάξη σε όλα, οι άνθρωποι περνούν πολλές ώρες και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τα τοποθετήσουν όλα στη θέση τους και να καθαρίσουν μέχρι και την τελευταία γωνιά. Ενώ οι ακατάστατοι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε ό,τι τους γοητεύει και ό,τι πραγματικά τους ενδιαφέρει.

Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους αυτούς να βρουν αυτό που θέλουν μέσα στο χάος. Ένα ακατάστατο τραπέζι μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά ένα άτομο που είναι συνηθισμένο σε αυτό γνωρίζει ακριβώς που είναι όλα. Και είναι βέβαιοι ότι θα βρουν ακριβώς αυτό που θέλουν, εκεί που το θέλουν.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να οργανώσουν τα πάντα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι για απροσδόκητα πράγματα. Φυσικά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει να σταματήσεις να καθαρίζεις τον χώρο σου, αλλά να μην σου γίνεται και…. εμμονή!

Διαβάστε επίσης:

Τα ψυχολογικά facts που αποκαλύπτει ένα ακατάστατο σπίτι για εμάς!

Το άρθρο Ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να είσαι οργανωτικός! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα