Ο λόγος που ο σκύλος σου γέρνει το κεφάλι του δεν είναι αυτός που πίστευες!

13:34 11/11/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχεις δει πολλές φορές ότι ο σκύλος γέρνει το κεφάλι του και να έκανες διάφορες εικασίες, αλλά πιθανώς ο πραγματικός λόγος να μην σου είχε περάσει απ’ το μυαλό. Τι ανακάλυψε νέα έρευνα απ΄ το Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας;

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων πολλές φορές θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα για τα σκυλάκια και τα γατάκια τους, όμως, συχνά οι ερμηνείες που δίνουμε στις συμπεριφορές τους δεν είναι ακριβώς οι σωστές. Οι επιστήμονες προσπαθούν,

λοιπόν, συνεχώς μέσα απ’ την παρατήρηση των συμπεριφορών να εξάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, βάσει επιστημονικών δεδομένων και μελετών.

Τώρα, λοιπόν, το Eötvös Loránd University της Ουγγαρίας προσπάθησε να μελετήσει κάτι για το οποίο δεν είχαμε πολλά στοιχεία μέχρι πρότινος: Με τον λόγο που ένας σκύλος γέρνει το κεφάλι του όταν του μιλάει ένας άνθρωπος. Κι ενώ μπορεί εσύ να πίστευες πως το κάνει επειδή δεν καταλαβαίνει τι του λες ή επειδή απορεί, αυτό λυπάμε αλλά δεν ισχύει!

Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει και κουνάει γρήγορα την ουρά του; Δίνουμε εξήγηση σε 7 περίεργες συμπεριφορές του!

Οι Ούγγροι επιστήμονες ασχολήθηκαν με την κλίση του κεφαλιού για 24 μήνες και διαπίστωσαν ότι οι σκύλοι που μελετήθηκαν έγερναν το κεφάλι τους ανάλογα με τον τόνο της φωνής των ιδιοκτητών τους, όταν εκείνοι τους ζητούσαν να φέρουν ένα απ’ τα παιχνίδια τους, λέγοντας το συγκεκριμένο όνομα.

Εκτός απ’ αυτό, όμως, συμπέραναν ότι για την κλίση του κεφαλιού του σκύλου παίζει ρόλο και η ράτσα του.

Οι επιστήμονες επίσης διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να μάθουν το όνομα των παιχνιδιών. Και δεν μαθαίνουν συνήθως πάνω από 2 ονόματα παιχνιδιών. Οι εξαιρέσεις σ’ αυτό τον κανόνα θεωρούνται τα “χαρισματικά” σκυλιά που μπορούν να αποθηκεύσουν στο μυαλό τους περισσότερες πληροφορίες.

Κατά τη μελέτη, τουλάχιστον 40 σκύλοι διαφορετικών ρατσών έγειραν το κεφάλι τους στο 43% των περιπτώσεων. Σύμφωνα με αυτό που φάνηκε, οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους όταν ακούν προσεκτικά αυτό που τους λέει ο ιδιοκτήτης τους.

Είναι χρήσιμο να διευκρινίσουμε ότι μελετήσαμε μια πολύ συγκεκριμένη συνθήκη: Την αντίδραση του χαρισματικού σκύλου στο άκουσμα των ονομάτων παιχνιδιών. Θα ήταν λοιπόν, σημαντικό να μην πιστέψουμε πως οι χαρισματικοί σκύλοι που μαθαίνουν λέξεις, γέρνουν το κεφάλι και σε άλλες καταστάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο λόγος που ο σκύλος σου γέρνει το κεφάλι του δεν είναι αυτός που πίστευες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο λόγος που ο σκύλος σου γέρνει το κεφάλι του δεν είναι αυτός που πίστευες!,