Ο λόγος που δεν πρέπει να σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση

12:03 21/7/2020 - Πηγή: iPop

Ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες… Μάλλον έχει συμβεί και σε σένα πολλές φορές: Απολαμβάνεις μια ωραία ταινία ή σειρά στην τηλεόραση μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και το επόμενο πράγμα που θυμάσαι είναι να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να αναρωτιέσαι «τι κάνω εδώ;».

Ναι πολύ σωστά κατάλαβες, κοιμήθηκες μπροστά στην τηλεόραση. Εάν πιστεύεις πως οκ, δεν έγινε και κάτι, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!

Αν αυτή η συνήθεια σου συμβαίνει συχνά, πρέπει να την κόψεις. Θέλεις να μάθεις τον λόγο; Δεν έχεις παρά να διαβάσεις τι μπορεί να σου προκαλέσει.

Ο
λόγος που δεν πρέπει να σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόρασηΔιάθεση

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η “αθώα συνήθεια” έχει επίδραση στη διάθεσή σου. Αυτό οφείλεται στο φως που εκπέμπει η τηλεόραση. Μπορείς ακόμα και να οδηγηθείς στην κατάθλιψη εάν κοιμάσαι συχνά μπροστά στην τηλεόραση, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Είμαστε σχεδιασμένοι να κοιμόμαστε στο σκοτάδι. Όταν ανατέλλει ο ήλιος, οι υποδοχείς φωτός στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού, μας λένε να ξυπνήσουμε αναστέλλοντας την απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να κοιμόμαστε.

Pexels

Έτσι, όταν κοιμάσαι μπροστά από μια φωτεινή οθόνη τηλεόρασης, μπορεί να αποτρέψεις τον εαυτό σου απ’ το να κοιμηθεί βαθιά.

Και αφού ο ύπνος και η διάθεσή σου συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, η διάθεσή σου επηρεάζεται από το ότι δεν κοιμάσαι αρκετά και καλά.

Εάν το κάνεις αυτό σε τακτική βάση, μπορεί να πάθεις μέχρι και κατάθλιψη λόγω της κακής ποιότητας του ύπνου.

Μόλις, λοιπόν, αντιληφθείς ότι πάει να σε πάρει ο ύπνος, απλά κλείσε την τηλεόραση και πήγαινε στο δωμάτιο.

Σου προτείνουμε επίσης ιδανικά να μην έχεις τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σου, καθώς θα μπαίνεις πιο εύκολα στον πειρασμό να την βάζεις να παίζει κάτι για να σε πάρει ο ύπνος.

Μην ξεχνάς ότι το ίδιο ισχύει και για το κινητό και για τον υπολογιστή σου!

Φρόντισε τον εαυτό σου, κόψε τις κακές συνήθειες που σε βλάπτουν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες τι άλλο δεν πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο:

Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις πριν πέσεις για ύπνο

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο λόγος που δεν πρέπει να σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο λόγος που δεν πρέπει να σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση,