Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παρέμβαση Κλίντον για να βάλει υπογραφή στο μνημόνιο ο Τσίπρας- Photo

16:53 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Νέα στοιχεία που αφήνουν τους πάντες με στόμα ανοιχτό είχαν το φως της δημοσιότητας από το Wikileaks. Όπως τονίζει, για να βάλει την υπογραφή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητήθηκε η παρέμβαση του πρώην Προέδρου, Μπιλ Κλίντον.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος «χρησιμοποίησε» τον Κλίντον

για να μπορέσει τον Αλέξη Τσίπρα να πει «ναι» στη συμφωνία με την Ευρωζώνη για το πρόγραμμα διάσωσης.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η επικοινωνία Κλίντον-Τσίπρα πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Ποντέστα, επικοινώνησε με το γραφείο του πρώην προέδρου, Μπιλ Κλίντον μέσω μηνύματος.

Το απόσπασμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Wikileaks, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Ποντέσα έγραψε:

Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον ‘Eλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ

Τι απάντησε το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον;

Φέρεται να είπε «ναι» στην απάντηση του αλλά ζήτησε περισσότερες πληροφορίες απ΄ αυτές που είχε. Ενώ η πρώτη του ερώτηση ήταν αν θα μπορούσε να πιεστεί και η Μέρκελ αναφέροντας «θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης; Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;».

The post Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παρέμβαση Κλίντον για να βάλει υπογραφή στο μνημόνιο ο Τσίπρας- Photo appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα