Ο Κουβέλης κάνει come back στον ΣΥΡΙΖΑ

15:30 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Come back στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αποφάσισε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) με το κυβερνών κόμμα. Στόχος, όπως τονίζει ο ίδιος είναι «η στήριξη στον αγώνα για τη δημοκρατία και τη δίκαιη ανάπτυξη».

Μόλις μια μέρα από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ,

η ΕΚΙΕΑ τόνισε σε ανακοίνωση της «η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική» και παράλληλα πρόσθεσε:

Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ,πως η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς «αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα στην ανακοίνωση εξηγεί:

Η χώρα, επτά χρόνια τώρα, βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή.

Και στο κλείσιμο της τονίζει:

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα

photo:©INTIMEnews / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

The post Ο Κουβέλης κάνει come back στον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα