Ο Κοτζιάς παίρνει θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού κατά της Ελλάδας

11:17 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε έντονο επικριτικό ύφος κινήθηκε η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις τις οποίες έκανε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, κατά της χώρας μας.

Στις 2 Μαρτίου αξίζει να τονισθεί πως ο Ρ. Φίτσο πραγματοποίησε επίσκεψη στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ με στόχο να συνομιλήσει με 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί λέγοντας:

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ» και έριξε ευθύνες για την προσφυγική κρίση στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Επίσης σημείωσε: « Σε περίπτωση που η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε άλλη γραμμή, όπως για παράδειγμα την ΠΓΔΜ».

Ενώ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ΠΓΜΔ, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας τόνισε:

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας χαρακτήρισε «παραλήρημα» τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, το οποίο, όπως σημείωσε, «αδυνατεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει».

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζει: Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα

Ενώ παράλληλα προσθέτει:«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

The post Ο Κοτζιάς παίρνει θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού κατά της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα