Ο ισχυρός δεσμός προσδοκιών και πόνου

20:06 15/5/2016 - Πηγή: iPop

Οι προσδοκίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή πάνω στους ανθρώπους, θα το έχεις καταλάβει κι απ’ την ίδια σου την εμπειρία.

Ακόμα κι ασθενείς που νομίζουν ότι παίρνουν πολύ δραστικά χάπια, νιώθουν καλύτερα επειδή το πιστεύουν, ακόμα κι αν αυτό που έχουν πάρει πρακτικά δεν τους προσφέρει τίποτα.

Όταν ανεβάζεις τις προσδοκίες σου, μειώνεται ο πόνος. Κι όταν οι προσδοκίες σου αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ υψηλές, ο πόνος μεγαλώνει.

Είναι όπως όταν η νοσοκόμα σου λέει ότι η ένεση δεν θα πονέσει σχεδόν καθόλου. Όταν

όμως σου κάνει την ένεση κι εσύ πονάς πολύ, κάθε προσδοκία που είχες εξαφανίζεται και διαψεύδεται με τον χειρότερο τρόπο.

Έτσι είναι και ο ψυχολογικός πόνος.

Πιστεύεις, για παράδειγμα, ότι δεν θα μπορέσεις να ακολουθήσεις τις φίλες σου στο ταξίδι που ήθελες χρόνια να κάνεις. Προκειμένου να σε καθησυχάσουν, σου λένε ότι σίγουρα θα καταφέρεις να πάρεις άδεια από τη δουλειά και να μαζέψεις τα χρήματα που απαιτούνται.

Όταν έρχεται όμως η στιγμή του ταξιδιού και δεν καταφέρνεις να το πραγματοποιήσεις, ο πόνος που νιώθεις είναι ακόμα μεγαλύτερος. Γιατί είναι ο πόνος της απογοήτευσης. Είχες μεγάλες προσδοκίες και είχες πιστέψει ότι στο τέλος θα τα καταφέρεις. Όμως δεν τα κατάφερες και η απογοήτευση που νιώθεις είναι μεγάλη.

Και ποια είναι η λύση;

Η λύση δεν είναι φυσικά μικρές προσδοκίες για λιγότερη απογοήτευση. Η λύση είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ προσδοκίες. Μην βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να ελπίζει για πράγματα που αν τα σκεφτείς ρεαλιστικά δεν είναι δυνατό να γίνουν. Πάτα τα πόδια σου σταθερά στη Γη και θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την κάθε κατάσταση.

The post Ο ισχυρός δεσμός προσδοκιών και πόνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα