Ο φόβος δεν εγκατέλειψε την Κω: Στους δρόμους κοιμήθηκαν κάτοικοι και τουρίστες | Photos

09:52 22/7/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς σταματημό οι μετασεισμοί στην Κω έπειτα απ’ τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο σεισμός αυτός έγινε η αιτία να χάσουν 2 άνθρωποι τη ζωή τους και 4 ακόμα άτομα να τραυματιστούν σοβαρά.

Μια σειρά μετασεισμών έχει ακολουθήσει τον φονικό Εγκέλαδο. Έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 200 μετασεισμοί. Πρέπει να τονισθεί ότι οι 20 από αυτούς ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ. Το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει τον φόβο στο νησί. Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες επέλεξαν να κοιμηθούν στο δρόμο, παρά να μπουν

στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους. Οι πλατείες του νησιού ήταν γεμάτες κόσμο.

Το τοπίο στο νησί θυμίζει καταστροφή, αν και οι αρμόδιες αρχές βεβαιώνουν πως σταδιακά ομαλοποιείται η ζωή στην Κω. Οι άνθρωποι, λοιπόν, εφοδιασμένοι με σκηνές, κουβέρτες, σεντόνια, στρώματα και ξαπλώστρες κοιμήθηκαν έχοντας για θέα τον ξάστερο ουρανό.

Οι κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Στόχος είναι η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Εκτιμάται πως σύντομα η ζωή θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Οι ζημιές δεν είναι εκτεταμένες. Περιορίζονται στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου έχουν υποστεί ζημιές κυρίως παλιά κτίρια της δεκαετίας του ’20 και του ’30. Τη μεγαλύτερη καταστροφή έχει υποστεί το λιμάνι του νησιού.

Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει η τελική εκτίμηση της κατάστασης του λιμανιού. Το έργο αυτό έχουν αναλάβει ειδικοί λιμενολόγοι, μηχανικοί και καθηγητές του Πολυτεχνείου. Για μια ακόμα σαφέστερη εικόνα της κατάστασης θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιες λήψεις από δύτες.

Η θαλάσσια συγκοινωνία ανάμεσα στην Κω και τον Πειραιά έχει αποκατασταθεί. Τα πλοία δένουν στο λιμάνι του Κέφαλου, όπως δήλωσε ο Γ. Γ. Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Χ. Λαμπρίδη,

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, όλα βαίνουν με φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για μερικές εβδομάδες ακόμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα κάποιος από τους μετασεισμούς ν’ αγγίξει τα 6 Ρίχτερ.

Κως: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες, θρήνος για τα δύο θύματα | Σοβαρές ζημιές στο νησί

Photos: star.gr

The post Ο φόβος δεν εγκατέλειψε την Κω: Στους δρόμους κοιμήθηκαν κάτοικοι και τουρίστες | Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα