Ο απαραίτητος οδηγός για να ξεκινήσεις γυμναστική αν είσαι αρχάριος

10:49 15/8/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα παίρνουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε γυμναστική. Αναμφίβολα, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση καθώς απαιτεί χρόνο κόπο και θέληση. Βέβαια μόνο αυτά δεν φτάνουν. Εμείς θα σου πούμε τα απαραίτητα εφόδια γυμναστικής που θα χρειαστείς αν είσαι αρχάριος.

Εννοείται πως είναι απαραίτητα εφόδια γυμναστικής και η απόφαση να ξεκινήσεις να ασκείσαι δεν είναι παίξε – γέλασε. Θέλει να κάνεις μια προετοιμασία. Καλό είναι που πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις τη γυμναστική, αλλά πριν γραφτείς στο γυμναστήριο μάθε τι εξοπλισμό γυμναστικής χρειάζεσαι.

Τα απαραίτητα εφόδια γυμναστικής που απαιτείται, εάν είσαι αρχάριος:

Σωστά παπούτσια

Είναι χρήσιμο να αγοράσεις τα σωστά παπούτσια. Πρέπει να είναι στο νούμερο σου, ούτε μικρότερα ούτε μεγαλύτερα. Βάλε λίγο παραπάνω το χέρι στην τσέπη, μην αρκεστείς σε μια άγνωστη μάρκα, αλλά μην ξεπεράσεις τα όρια. Πάρε κάτι που να σου ταιριάζει και να σου δίνουν, υποσυνείδητα, κίνητρο.

Βρες παρέα που θα σου δίνει κίνητρο

Η αλήθεια είναι πως όταν κάνεις μόνος σου πράγματα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βαριέσαι. Εκεί, θα βοηθήσει το να βρεις ένα φίλο ή μια φίλη, που θα σου δίνει κίνητρο, θα σε παρακινεί να πηγαίνετε για άσκηση. Προσοχή στην επιλογή… Διάλεξε ένα άτομο που θα είναι συνεπής και δεν θα βαρεθεί τη δεύτερη εβδομάδα.

Freepik

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Προφανώς, δεν πρόκειται να γίνεις σωματαράς ούτε να αποκτήσεις κορυφαία φυσική κατάσταση με την πρώτη επίσκεψη στο γυμναστήριο. Θα χρειαστεί να βάλεις στόχους, που είναι εφικτοί να τους πετύχεις. Χάσε βάρος, κέρδισε μυική μάζα και σιγά σιγά θα γίνεις αυτό που ονειρευόσουν όταν πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις γυμναστική.

Απάντα στις ερωτήσεις «τι», «γιατί» και «πως»

Τι εννοώ με αυτό. Αφού πάρεις την απόφαση για γυμναστική, θα απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις. «Τι» θα κάνεις ξεκινώντας γυμναστική, «Πως» θα το κάνεις και κάθε πότε, και «γιατί» θα ξεκινήσεις τη γυμναστική. Η τελευταία ερώτηση έχει άμεση σχέση με το παραπάνω εφόδιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τις ασκήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου:

5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκινάς τη μέρα σου

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο απαραίτητος οδηγός για να ξεκινήσεις γυμναστική αν είσαι αρχάριος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο απαραίτητος οδηγός για να ξεκινήσεις γυμναστική αν είσαι αρχάριος,