Γιατί βγάζουμε το πόδι μας έξω από τα σεντόνια όταν κοιμόμαστε;

20:30 14/8/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι κοιμάσαι πιο εύκολα με το ένα πόδι έξω από τα σεντόνια το βράδυ; Σου συμβαίνει κι εσένα; Υπάρχει εξήγηση! 

Κι όμως, δεν συμβαίνει μόνο σ’ εσένα, συμβαίνει στους περισσότερους για να μην πούμε σε όλους. Αν σου συμβαίνει συχνά σίγουρα ταυτίζεσαι, όμως καταλαβαίνεις κιόλας πως κοιμάσαι πολύ πιο εύκολα όταν κάνεις την κίνηση αυτή, ασυναίσθητα.

Τι συμβαίνει όταν βγάζουμε το πόδι έξω από τα σεντόνια ενώ κοιμόμαστε;

Τα πόδια μας είναι στην πραγματικότητα τέλεια συστήματα ψύξης. Σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα ύπνου, συγκεντρώνουν αρτηρίες και φλέβες όπως

κανένα άλλο μέρος του σώματός μας. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται όταν κάνει ζέστη, επιτρέποντας περισσότερο αίμα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος για να απελευθερώσει αυτή τη θερμότητα και να δροσίσει το σώμα.

Επιπλέον, οι πατούσες των ποδιών μας δεν έχουν τρίχες, γεγονός που τους επιτρέπει να παραμείνουν δροσερές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, η θερμοκρασία του σώματός μας είναι ισορροπημένη και μπορούμε να κοιμηθούμε άνετα.

Tips για ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ! 

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό… 

Για να κοιμηθούμε η θερμοκρασία του σώματός μας πρέπει να μειωθεί κατά έναν έως δύο βαθμούς. Γι’ αυτό δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε όταν ζεσταινόμαστε πολύ. Η ψύξη κατά τον ύπνο είναι επομένως ζωτικής σημασίας και το να βγάζουμε ένα πόδι από την κουβέρτα μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό. Όσο γρηγορότερα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματός μας, τόσο πιο γρήγορα κοιμόμαστε.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε κάτι ακόμα. Αναμφίβολα, αυτή είναι η πιο άνετη θέση για όταν κοιμόμαστε με σεντόνι ή κουβέρτα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς κουβέρτα ή έστω ένα σεντονάκι. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι γρήγορα θα ζεσταθούμε όταν είμαστε εντελώς σκεπασμένοι και γρήγορα θα κρυώσουμε αν αφαιρέσουμε την κουβέρτα. Βρισκόμαστε γρήγορα σε αδιέξοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να κοιμόμαστε με το ένα πόδι εκτός σκεπασμάτων είναι η ιδανική λύση για αυτό το δίλημμα, ρυθμίζοντας συγχρόνως τη θερμοκρασία του σώματός μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς σεντόνι ακόμα κι όταν κάνει ζέστη;

Photos: Pexels

Το άρθρο Γιατί βγάζουμε το πόδι μας έξω από τα σεντόνια όταν κοιμόμαστε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα