Ο Αντίνοος Αλμπάνης μας συγκλόνισε και μας έδωσε μαθήματα

10:08 23/10/2019 - Πηγή: iPop

Ήταν μια απ’ αυτές τις συνεντεύξεις που σε καθηλώνουν. Που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου πάνω απ’ τον καλεσμένο, ο οποίος διηγείται την ιστορία του. Έτσι με έκανε να νιώσω ο Αντίνοος Αλμπάνης. Άλλωστε, είναι κάτι που ξέρει να κάνει καλά, είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός που δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλός είναι στο θέατρο εάν δεν έχεις πάει έστω μια φορά να τον δεις. Το βράδυ της Τρίτης πήγε στην Ελεονώρα Μελέτη,

αποφασισμένος να μιλήσει για πρώτη φορά για την περιπέτεια με την υγεία του. Και κατάφερε να μας δώσει δύναμη, να μας παραδώσει μαθήματα και να κρεμόμαστε απ’ τα χείλη του.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ήξερε πως θα μιλήσει για ένα πολύ δύσκολο θέμα στην Ελεονώρα Μελέτη. Ήξερε πως θα βιώσει χιλιάδες διαφορετικά συναισθήματα μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την μάχη του με τον καρκίνο. Κι άφησε τον εαυτό του ελεύθερο να τα βιώσει. Μίλησε για όλα και μετέτρεψε τη συζήτηση για ένα τόσο δύσκολο θέμα, σε μια συζήτηση που μας γέμισε δύναμη και μας έδωσε πολλά μαθήματα. Και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Όσα είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης στην Ελεονώρα Μελέτη

Ο Αντίνοος Αλμπάνης εξήγησε πως πέρυσι πέρασε έναν δύσκολο Χειμώνα και είχε κάποια σωματικά συμπτώματα που αποφάσισε να ψάξει παραπάνω με εξετάσεις. Η μια εξέταση έφερε την άλλη και τελικά οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα.

Ο ηθοποιός, μιλώντας για τη μάχη του με τον καρκίνο, αποκάλυψε ότι πέρασε αρκετός καιρός πριν αποφασίσει να το πει στην οικογένειά του και συγκεκριμένα τους το είπε λίγο πριν κάνει την τελευταία του χημειοθεραπεία. «Για έναν γονιό που ακούει κάτι τόσο δυσοίωνο είναι μεγάλο αγκάθι, πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει στην οικογένεια σου ήδη κάτι τέτοιο», είπε, εξηγώντας την απόφασή του να το περάσει μόνος του.

Ο ίδιος είχε αποφασίσει να μην το πει σε κανέναν και να μην το μοιραστεί δημόσια, όμως, η απόφασή του να μην αποσυρθεί απ’ τη ζωή και να συνεχίσει να δουλεύει, έφερε αρκετά αρνητικά σχόλια για το ξυρισμένο του κεφάλι.

Κατά κάποιο τρόπο «υποχρεώθηκε» να μιλήσει, ενώ όπως τόνισε «καλό είναι να μην σερβίρουμε έτσι την αποψάρα μας. Πριν πούμε το οτιδήποτε ας έχουμε μια πισινή.»

Όταν αποφάσισε να μιλήσει για το τι περνάει, είχε μια ανασφάλεια για το πώς θα το αντιμετώπιζε ο κόσμος. «Είναι σπουδαίο να μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και να πούμε: ΈΧΩ ΑΥΤΌ!», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με ένα σχόλιο που είχε δεχθεί από χρήστη με την «ευχή» να μην υπήρχε επειδή είναι ατάλαντος, ο Αντίνοος σχολίασε:: «Για εμένα είναι πολύ πιο απλό. Πρέπει να σταματήσουμε να ευχόμαστε ‘κακό ψόφο’ στους ανθρώπους. Έχουμε μια ευκολία απίστευτη ο,τι δεν μας αρέσει να το καταργιόμαστε. Δεν χρειάζεται να εύχεσαι σε κάποιον να πεθάνει». Όταν η Μελέτη τον ρώτησε πως ένιωσε βλέποντας το σχόλιο εκείνος απαντά: «Συμπόνια. Συμπονώ το πλάσμα αυτό, που έχει τόση μαυρίλα στην ψυχή του».

Όπως είπε, έχει κλείσει τρεις μήνες απ’ τη θεραπεία του και δεν μπορεί ακόμα να πει πως το έχει αφήσει πίσω του, αλλά είναι αισιόδοξος. Και, όπως αποκάλυψε ο Αντίνοος, θα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία για να διαχειριστεί όλο αυτό που βιώνει, αφού το πιο σημαντικό είναι να μην συνηθίσει να ζει στον φόβο.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε όλα όσα επανήλθαν στην κανονικότητα και τον κάνουν χαρούμενο, όπως οι δυνάμεις του που αποκαθίστανται σιγά σιγά και η γεύση του που επανήλθε, καθώς με τη χημειοθεραπεία και τις ακτινοβολίες την είχε χάσει.

Αναφέρθηκε στο ποσό σκληρό είναι όλο αυτό που πέρασε, δηλώνοντας παράλληλα, όμως, πόσο τον άλλαξε, πόσα πράγματα αναθεώρησε, έστειλε μήνυμα ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε τον οργανισμό μας όπως προσέχουμε το αυτοκίνητο και άλλα πράγματά μας, να κάνουν συστηματικά εξετάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα, ο άνθρωπος που ήξερε απ’ την αρχή και τον βοήθησε σε όλα, με απόλυτη διακριτικότητα: Τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Κλείνοντας, έδωσε μια συμβουλή σε όλους όσους νοσούν αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους.

Όταν κανείς έχει ένα κοντινό του πρόσωπο που νοσεί οφείλει να δίνει λίγη έξτρα προσοχή, αλλά κυρίως να μην συμπεριφέρεται σαν ο άνθρωπος αυτός να είναι ανήμπορος. Ο καρκίνος είναι μια «εγωιστική» ασθένεια που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι περνάς. Να κάνετε υπομονή με τους ανθρώπους σας και φυσικά να τους αγαπάτε

Διαβάστε το μήνυμα που είχε στείλει πριν από λίγο καιρό:

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για πρώτη φορά on camera για το θέμα υγείας του

Το άρθρο Ο Αντίνοος Αλμπάνης μας συγκλόνισε και μας έδωσε μαθήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα