Ο άγνωστος κόσμος του γυναικείου οργασμού

15:08 24/8/2017 - Πηγή: iPop
Στο θέμα του γυναικείου οργασμού δεν έχει δοθεί και πολύ σημασία ή μάλλον όση θα έπρεπε και γι’ αυτό ήρθε η επιστήμη για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους.

Η επιστήμη ήρθε να μας μάθει τα πάντα γύρω απ’ την κλειτορίδα. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα.

Η κλειτορίδα παρά το γεγονός ότι είναι είναι το μοναδικό όργανο που υπάρχει πραγματικά για την ευχαρίστηση και ως εκ τούτου είναι ένα συναρπαστικό μέρος του θηλυκού σώματος, ωστόσο ιστορικά έχει αγνοηθεί απ’ τα ιατρικά εγχειρίδια και την επιστήμη.

Τώρα όμως οι επιστήμονες επικεντρώνουν τη μελέτη τους αποκλειστικά στη γυναικεία απόλαυση. Ρωτώντας περισσότερες από 1.000 γυναίκες «Τι σας φαίνεται καλό» η μελέτη ρίχνει μια μικρή ματιά στο πως οι γυναίκες βιώνουν και βρίσκουν τελικά τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, ρωτούσε τις γυναίκες που τους αρέσει να τους αγγίζει ο σύντροφός τους και γενικότερα για τον οργασμό και το σεξ.
Στις ερωτήσεις απάντησαν 1.055 γυναίκες ηλικίας 18 έως 94 ετών.

Η πλειοψηφία δήλωσε πόσο σημαντική είναι η σημασία της διέγερσης της κλειτορίδας κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το 18,4% λέει πως θα μπορούσε να έχει οργασμό μόνο απ’ τη διείσδυση αλλά το 36,6 % δήλωσε πως προτιμά ο σύντροφός τους να τους αγγίξει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η πλειονότητα των γυναικών απολαμβάνει την μέτρια πίεση στην κλειτορίδα με κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας απ’ τα πλάγια και μετά από τα πάνω προς τα κάτω. Ωστόσο, αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Μερικές προτιμούν πιο έντονες πιέσεις και χτυπήματα.

Οι περισσότερες, σ’ ένα ποσοστό 81,7% απολαμβάνουν τις ρυθμικές κινήσεις και ένα 78,3% τις κυκλικές κινήσεις.
Επίσης, το λιγότερο από το ένα πέμπτο των γυναικών δήλωσε πως το μακροχρόνιο σεξ ήταν το κλειδί για καλύτερους οργασμούς.

Photo: HBO / iStock

The post Ο άγνωστος κόσμος του γυναικείου οργασμού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα