Ο άδικος αποκλεισμός της Εθνικής απ’ το Μουντομπάσκετ 2019

14:17 9/9/2019 - Πηγή: iPop

Ο αποκλεισμός της Εθνικής απ’ το Μουντομπάσκετ 2019 ήταν πραγματικά άδικος… Η Εθνική πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την Τσεχία με τη διαφορά που απαιτούνταν κι έφυγε με το κεφάλι ψηλά.

Νίκησε αλλά… αποκλείστηκε. Ο αποκλεισμός της Εθνικής απ’ το Μουντομπάσκετ 2019 ήταν πραγματικά οδυνηρός γιατί η Ελλάδα δεν πέτυχε τη διαφορά των +12 πόντων που χρειαζόταν για να περάσει.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα νίκησε

τους Τσέχους με 84-77 αλλά δυστυχώς αυτή η διαφορά δεν ήταν αρκετή κι έτσι η Εθνική αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά αλλά και μια πικρία.

Στη 2η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16», οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, έφτασαν τη διαφορά των 12 πόντων σε κάποιο σημείο του αγώνα (53-65) αλλά δυστυχώς στο τέλος ηττήθηκαν.

Σε αυτήν την ήττα μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις των διαιτητών να βγάλουν εκτός παρκέ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 5 φάουλ. Συγκεκριμένα, οι διαιτητές του χρέωσαν αδίκως επιθετικό φάουλ, αλλά και μετά την τεχνική ποινή σε μέλος του προπονητικού τιμ της εθνικής, οι Τσέχοι αξιοποίησαν την ευκαιρία και μείωσαν στο καλάθι (68-70) με τρίποντο του Μπόχατσικ στα 2:13΄΄ πριν τη λήξη.

Το γεγονός πως ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε εκτός παρκέ κόστισε πολύ και στην ψυχολογία των παικτών.

Στα 49» , η Εθνική ήταν στο +7 (70-77) μετά από τρίποντο του Νικ Καλάθη και λέι απ του Κώστα Σλούκα, κι ενώ έφτασε πολύ κοντά στην πηγή δεν ήπιε νερό.

Να σημειώσουμε πως η εμφάνιση του Νικ Καλάθη ήταν τρομερή και έδωσε το 100% του εαυτού του για την ομάδα και τη νίκη που δεν ήρθε ποτέ.  Ο αγώνας έληξε με 84-77 , αποτέλεσμα που δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα.

Τα παράπονα και τα ερωτηματικά για τη διαιτησία και τα φάουλ κατά του Αντετοκούνμπο σε κρίσιμα σημεία είναι πολλά από την Εθνική ομάδα, ωστόσο ήταν ένα καλό ματς για το Μουντομπάσκετ 2019 και τελικά οι Τσέχοι αποδείχτηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι από την Ελλάδα, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το άρθρο Ο άδικος αποκλεισμός της Εθνικής απ’ το Μουντομπάσκετ 2019 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα