Έτσι θα φαίνονται πλέον τα likes στο Facebook | Photos

13:18 9/9/2019 - Πηγή: iPop

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Instagram; Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται τα likes στο Facebook κι έχουμε τα πρώτα screenshots. 

Αφού το Instagram έχει ήδη ξεκινήσει να κρύβει τον αριθμό των likes σε ορισμένες χώρες, το Facebook κινείται στην ίδια γραμμή! Συγκεκριμένα, το app δοκιμάζει

πώς θα φαίνονται τα likes και τα διάφορα reactions στα post χωρίς να δείχνει τον αριθμό.

Η expert Jane Manchun Wong για ακόμη μια φορά μοιράστηκε τα screenshots από αυτήν την αλλαγή με το κοινό της.

Όπως βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία, το Facebook αντί να σου λέει τον αριθμό των likes, αναφέρει το πρώτο όνομα, χωρίς να δίνει τον αριθμό των Likes. Στο παράδειγμα που βλέπουμε στα Likes αναφέρει «Victoria Leo and others» χωρίς να επισημαίνει τον αριθμό αυτών των… others, δηλαδή των άλλων χρηστών που έχουν πατήσει ότι τους αρέσει μια συγκεκριμένη ανάρτηση.

Πώς θα φαίνονται πλέον τα likes στο Facebook; Η σύγκριση

Αυτή η προσπάθεια γίνεται εδώ κι ένα μεγάλο διάστημα στο Instagram κι έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες μέχρι τελικά να ισχύει για όλους.

Διάβασε αναλυτικά πώς το Instagram εξαφανίζει τα likes!

Το Facebook από τη μεριά του επιβεβαίωσε πως δοκιμάζει να κρύψει τον αριθμό των Likes στις αναρτήσεις.

Όπως αναφέραμε, το Instagram δοκιμάζει αυτό το χαρακτηριστικό από τον Απρίλη και μέχρι στιγμής είναι ήδη διαθέσιμο στον Καναδά, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Πάντως, μέχρι στιγμής ακόμη και οι χρήστες σε αυτές τις χώρες μπορούν να δουν τον συνολικό αριθμό των likes σε ένα post από το web version, αλλά όπως κι αν έχει δεδομένου ότι η εταιρία εξετάζει αυτήν την επέκταση και στο Facebook, θεωρούμε πως το αρχικό πείραμα είναι πετυχημένο κι αναμένουμε περισσότερα.

Όλη η ιδέα πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι ότι το Instagram θέλει να δώσει περισσότερη βάση στο wellbeing και όχι στα likes. Η εφαρμογή αρχικά δημιουργήθηκε για να ανεβάζουμε ωραίες φωτογραφίες και όχι για να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας για τα likes.

Όπως είχε δηλώσει και ο Instagram chief, Adam Mosseri στο CBS News τον Ιούνιο «δεν θέλουμε το Instagram να είναι ένας τέτοιος ανταγωνισμός. Θέλουμε να είναι μέρος στο οποίο οι άνθρωποι θα σπαταλούν την ενέργειά τους για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που αγαπούν και για τα πράγματα για τα οποία νοιάζονται».

Η αφαίρεση των likes σύμφωνα με τον Mosseri θα μειώσει την κοινωνική σύγκριση και όλες τις αρνητικές επιδράσεις που έχει.

Άλλωστε πολυάριθμες έρευνες έχουν μιλήσει για τις αρνητικές συνέπειες του Instagram στην ψυχική υγεία, ειδικά των νέων.

Διαβάστε επίσης:

Οι ρυθμίσεις στο Facebook που πρέπει να απενεργοποιήσεις ASAP!

Το άρθρο Έτσι θα φαίνονται πλέον τα likes στο Facebook | Photos εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα