Ο Ed Sheeran πήγε στη Λιβερία να βοηθήσει τα παιδάκια και περιγράφει συγκλονισμένος όσα έζησε | Video

08:46 25/4/2017 - Πηγή: iPop
| Video

Στη Λιβερία για καλό σκοπό βρέθηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής Ed Sheeran, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το κράτος της δυτικής Αφρικής προκειμένου να βοηθήσει τα παιδάκια που ζουν κάτω υπό δύσκολες συνθήκες να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Μπορεί να έχει τιμηθεί με διάφορα μουσικά βραβεία, όμως, ο τραγουδιστής παραδέχεται πως το ταξίδι του στη Λιβερία και συγκεκριμένα στο West Point. τη μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη παραγκούπολη στη Μονρόβια, πρωτεύουσα της Λιβερίας,

είχε τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω του.

Ο Ed Sheeran βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο του Red Nose Day 2017 και αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία του, την οποία περιγράφει συγκλονισμένος σε άρθρο του στο People.

Η Λιβερία καταστράφηκε απ’ τον Ebola το 2014 και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπήρχαν 10.675 αναφερόμενες περιπτώσεις Ebola στη Λιβερία μεταξύ του 2014 και του Απριλίου 2016 με 4.809 θανάτους.

Αν και ο Sheeran θυμάται πως υπήρχε αισιοδοξία παντού, παντού γύρω του υπήρχε η καταστροφή. Θυμάται ένα κοριτσάκι, το οποίο του ζήτησε να τραγουδήσει για εκείνον.

Καθώς τραγουδούσε, άρχισε να κλαίει, επειδή ο πατέρας της (που πέθανε από Ebola) της είχε μάθει εκείνο το τραγούδι. Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω κλάψει ποτέ στην κάμερα, αλλά είμαι εντελώς συγκλονισμένος. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό που είδε αυτό το μικρό κορίτσι και δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω

Αφήνοντας την παραγκούπολη- κόλαση, ο Sheeran γράφει πως χιλιάδες οικογένειες ζουν σε άσχημη κατάσταση και υπάρχει παντού δυσοσμία. Αλλά οι συνθήκες διαβίωσης είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος των παιδιών, επειδή πολλά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σχολείο για να βγάλουν χρήματα και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Οι τυχεροί έχουν γονείς ή συγγενείς για να τους φροντίζουν. Οι άτυχοι είναι άστεγοι και κοιμούνται στην παραλία ανάμεσα στα σκουπίδια και τα ανθρώπινα απόβλητα. Το μόνο που έχουν κοινό είναι ότι όλοι θέλουν απλά να πάνε στο σχολείο. Ξέρουν ότι είναι η μοναδική τους ευκαιρία να ξεφύγουν απ’ τη σκληρή ζωή

Ένα μέρος των χρημάτων του Red Nose Day θα πάνε στο Street Child Liberia, το οποίο έχει ως στόχο την επανένωση των άστεγων παιδιών με τους γονείς ή τους συγγενείς τους και προσφέρει επιχειρηματικά δάνεια για να βοηθήσουν τις οικογένειες να ορθοποδήσουν.

The post Ο Ed Sheeran πήγε στη Λιβερία να βοηθήσει τα παιδάκια και περιγράφει συγκλονισμένος όσα έζησε | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα