Κυβέρνηση και Θεσμοί κάθονται ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

21:14 24/4/2017 - Πηγή: iPop

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κάθονται ξανά Κυβέρνηση και Θεσμοί, αφού τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επιστρέφουν και ορίστηκαν ήδη για αύριο, Τρίτη, τα πρώτα ραντεβού με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για το πλεόνασμα του 2016, έτος το οποίο έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα άνω του στόχου.

«Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν

αύριο και να διαρκέσουν για αρκετές ημέρες», τόνισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς.

Το βασικό ζήτημα να είναι να κλείσει η συνολική συμφωνία και να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το Βερολίνο αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, θέμα στο οποίο δεν επιτεύχθηκε ιδιαίτερη πρόοδος κατά τις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον.

Το ΔΝΤ φέρεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ εάν δεν επιτευχθεί συνολική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ηας Μαϊου θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να δοθεί από τους Ευρωπαίους μια υποδόση με στόχο να πληρωθούν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο.

«Η διελκυστίνδα δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε νωρίτερα απ’ την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σημειώνεται πως πριν το επόμενο Eurogroup, η Αθήνα καλείται να συμπληρώσει δύο κείμενα: Το αναθεωρημένο κείμενο του μνημονίου με την ΕΕ ( MOU) και νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ (ΜΕFP- Memorandum of Economic & Financial Policies), τα οποία αναμένεται να σταλούν άμεσα στην Κυβέρνηση.

Τα δύο κείμενα θα έχουν ορισμένες ομοιότητες, ωστόσο, δεν θα είναι ίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μνημόνιο με το Ταμείο αναμένεται να περιλαμβάνει τα ίδια μέτρα πολιτικής με εκείνο με την Ε.Ε., ωστόσο, θα ολοκληρωθεί αφού ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τα πλεονάσματα για μετά το 2018 προκειμένου να συμπληρωθεί η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Τα ραντεβού της Τρίτης:17:00 Ενέργεια19:00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠΕ)Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Κυβέρνηση και Θεσμοί κάθονται ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα