Ο Covid κάποια στιγμή θα φύγει, η κακία από τους ανθρώπους όμως;

19:01 19/9/2021 - Πηγή: iPop

Άλλο ένα άρθρο που αναρωτιέμαι γιατί ορισμένοι άνθρωποι φέρονται με κακία απέναντι στις άλλους. Άλλο ένα άρθρο που αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι χαίρονται με τον πόνο των άλλων ή ακόμη χειρότερα τον επιδιώκουν. Η κακία των ανθρώπων τελικά θα φύγει ποτέ από τις ζωές μας;

Καλή ερώτηση, αλλά δύσκολη απάντηση. Στην εποχή της πανδημίας είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε συμπεριφορές να διογκώνονται, καταστάσεις να γίνονται πιο έντονες και τα συναισθήματα συχνά από θετικά να μετατρέπονται σε αρνητικά. Και όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται λίγα, όμως για σκέψου πόσα εγκλήματα ακούσαμε τους τελευταίους

μήνες, πόσες “πράξεις αγάπης” κατέληξαν στον θάνατο, πόσο μίσος δημιουργήθηκε από το εμβόλιο.

Διχόνοια, πόνος, θλίψη, τρέλα. Τελικά φταίει η κακία των ανθρώπων για όλες αυτές τις δυστυχίες;

Ίσως να μην μπορώ να δώσω μία απάντηση σε αυτό, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλοί που χαίρονται με τον πόνο των άλλων, που δε δίνουν ένα χέρι βοηθείας εκεί που οι άλλοι το χρειάζονται, που περιμένουν πότε θα συμβεί κάτι άσχημο για να χαρούν.

Το πιο απλό παράδειγμα εν έτει 2021; Όταν ένας εμβολιασμένος άνθρωπος κατά του κορονοϊού πεθαίνει, οι ανεμβολίαστοι χαίρονται και νιώθουν μία δικαίωση. Και όταν ένας ανεμβολίαστος χάνει τη ζωή του από τον κορονοϊό, οι εμβολιασμένοι βρίσκουν το δίκιο τους και λένε σιωπηλά ή και φωναχτά “ας έκανε το εμβόλιο, όπως εμείς”.

Pexels

Το έχεις ακούσει τουλάχιστον μία φορά, ίσως και να το έχεις βιώσει ή να έχεις πει κι εσύ τις παραπάνω κουβέντες και δεν σε κατηγορούμε, όμως αλήθεια, έχεις σκεφτεί πόση κακία και πόσος πόνος υπάρχουν πίσω από αυτές τις σκέψεις;

Και ο Covid μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει και να φύγει από τις ζωές μας, όμως αυτό που τελικά θα μείνει είναι η κακία και οι αρνητικές σκέψεις για τους γύρω μας.

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι είναι χαιρέκακοι με ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά την υγεία;

Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είναι χαιρέκακοι μόνο με αυτό το ζήτημα. Συχνά ο πόνος τίθεται στο επίκεντρο και προβάλλεται ακόμα και από την τηλεόραση με τον κόσμο να εθίζεται στο να βλέπει τέτοιου είδους σκηνές και περιστάσεις. Αν σκεφτείς πόσες σειρές και ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση προβάλλουν τον πόνο, τον θάνατο, την ανισότητα, τη θλίψη, την αδυναμία του ενός φύλου θα καταλάβεις γιατί οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τους άλλους να πονάνε.

Pexels

Επιπλέον, οι άνθρωποι γίνονται επιθετικοί και κακοί όταν απειλείται το εγώ τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχουν κάνει λάθος ή ότι υπάρχει κι άλλη οπτική και άποψη πέρα από τη δική τους. Η στιγμή, λοιπόν, που νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους είναι αυτή που επιτίθενται στους άλλους, τους προσβάλλουν και χαίρονται με τον πόνο τους. Συνήθως η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τα μόνα αιτία για κάθε αρνητικό σχόλιο και πόσο μάλλον για κάθε εγκληματική πράξη.

Μερικές φορές θα ήταν απλά καλό να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να σταματήσουμε να μιλάμε και να ακούσουμε τι έχει να μας πει και κάποιος άλλος. Δεν χρειάζεται να ασπαστούμε την άποψή του, απλά να ανοίξουμε τα αυτιά και τους ορίζοντές μας. Ίσως αυτό να μας πάει λίγο πιο μπροστά, παρά πίσω.

Μήπως είσαι τοξικός και δεν το ξέρεις; Πόσο εύκολο είναι να το αλλάξεις και πώς θα το πετύχεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@artemis_sk @Artemis Sk

Το άρθρο Ο Covid κάποια στιγμή θα φύγει, η κακία από τους ανθρώπους όμως; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα