Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Εξοργισμένος ο πρίγκιπας William για την προβολή αποσπάσματος από την περιβόητη συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC Panorama

10:59 11/12/2022 - Πηγή: iPop

Το ντοκιμαντέρ της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry στο Netflix έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων και είναι ένα γεγονός που έχει αναστατώσει και θορυβήσει τους Βρετανούς, ιδιαίτερα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας William φαίνεται ότι είναι «εξοργισμένος» που ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στο Panorama με τη μητέρα του που είχε ζητήσει να μην προβληθεί ποτέ ξανά, χρησιμοποιήθηκε στη σειρά του Netflix.

Και ενώ ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν αποφασίσει, να μην παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan, πηγή από το παλάτι επιβεβαίωσε ότι το βασιλικό ζευγάρι έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Ντοκιμαντέρ Harry & Meghan: Τα πρώτα επεισόδια κυκλοφόρησαν και οι μάσκες έπεσαν – Όλες οι αποκαλύψεις που γίνονται για τη βασιλική οικογένεια από το πρώτο λεπτό

Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Η απογοήτευση του πρίγκιπα William

Πηγές κοντά στον πρίγκιπα William μίλησαν για την «απογοήτευση» του διαδόχου του θρόνου όταν έμαθε ότι ο πρίγκιπας Harry επέλεξε να συμπεριλάβει αποσπάσματα από την αφήγηση της μητέρας τους για την κατάρρευση του γάμου της από τη συνέντευξή της το 1995 με τον ρεπόρτερ του BBC Martin Bashir.

Ο William είχε δηλώσει πως «δεν θα έπρεπε ποτέ να μεταδοθεί ξανά» αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Bashir εξαπάτησε με ένα σωρό ψέματα την πριγκίπισσα Diana για να του παραχωρήσει τη συνέντευξη.

«Είναι η σταθερή μου άποψη ότι αυτή η εκπομπή Panorama δεν έχει καμία νομιμότητα και δεν θα πρέπει να προβληθεί ποτέ ξανά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας William.

Αλλά σε μια ασυνήθιστη κίνηση και αγνοώντας την έκκληση του Πρίγκιπα, το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan περιείχε ένα απόσπασμα της συνέντευξης, κατά τη διάρκεια της οποίας η πριγκίπισσα Diana περιέγραψε το ενδιαφέρον του Τύπου για εκείνη ως «τρομακτικό».

Λίγο πριν προβληθεί το βίντεο, ο πρίγκιπας Harry λέει στους συνεντευξιαζόμενους: «Νομίζω ότι πλέον όλοι ξέρουμε ότι εξαπατήθηκε για να δώσει τη συνέντευξη αυτή, αλλά ταυτόχρονα είπε την αλήθεια από την εμπειρία της».

Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Η Δούκισσα αποκαλύπτει επιτέλους τον λόγο που το παλάτι δεν της επέτρεψε να καλέσει την ανιψιά της στον γάμο της

Με ποιον τρόπο κατάφερε το Netflix να συμπεριλάβει πλάνα από τη συνέντευξη της Diana;

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, είχε επιμείνει στο παρελθόν ότι η συνέντευξη δεν θα προβληθεί ποτέ ξανά λόγω του «σοκαριστικού» τρόπου λήψης της. Δεσμεύτηκε επίσης ότι η εταιρεία δεν θα αδειοδοτήσει τα πλάνα της στο Panorama «εν όλω ή εν μέρει σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς».

Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, το Netflix δεν χρειαζόταν να λάβει την άδεια του BBC για να χρησιμοποιήσει τα πλάνα αυτά και αντ’ αυτού χρησιμοποίησε μια εξαίρεση στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που ονομάζεται «δίκαιη συναλλαγή».

Βάσει αυτής της ρύθμισης, ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορεί νόμιμα να χρησιμοποιεί σύντομα αποσπάσματα από το έργο άλλου οργανισμού για να αναφέρει σχετικά με «τρέχοντα γεγονότα».

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει απλώς να διασφαλίστει ότι το υλικό έχει προηγουμένως μεταδοθεί στο κοινό, ότι δεν χρησιμοποιούνται πολλά πλάνα και ότι αναγνωρίζεται ποιος είναι ο κάτοχος. Η «BBC Motion Gallery» αναφέρεται ως πηγή αρχειακού υλικού στους τίτλους λήξης του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ του Netflix.

Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Κατηγορούν τον Τύπο ότι δημιούργησε ψευδή αφήγηση για τους λόγους αποχώρησής τους από το Παλάτι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Εξοργισμένος ο πρίγκιπας William για την προβολή αποσπάσματος από την περιβόητη συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC Panorama εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα