Νταβός: Ενισχύονται τα σενάρια για κραχ στην παγκόσμια οικονομία

11:06 23/1/2016 - Πηγή: iPop

Υπό το φόβο ενός νέου κραχ φαίνεται να είναι η παγκόσμια οικονομία. Τα σενάρια, συνεχώς φουντώνουν και η ανησυχία στο Νταβός κορυφώνεται.

Όπως υπογραμμίζουν στο Νταβός, η αρχή έχει γίνει από την πλευρά του ΔΝΤ, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις που υπήρχαν και αναφέρονταν σε παγκόσμια ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή, τους φόβους ενίσχυσαν και από την πλευρά τους οι κορυφαίοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι οι οποίοι έχουν κάνει άκρως δυσοίωνες

προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας.

Στο φετινό, λοιπόν, Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, επιβεβαιώθηκε πως η κρίση του 2008 δεν έχει αντιμετωπιστεί και πολλές χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Τι τόνισε ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος;

Η υφήλιος βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κατάσταση την οποία δεν μπορεί να χειριστεί

Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Η παγκόσμια οικονομία βιώνει εκ νέου μέρες του 2008, απλά η αφετηρία της κρίσης είναι εντελώς διαφορετική. Το 2008 ήταν η δευτερογενή (και πλήρως άγνωστη στους περισσότερους) αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Σήμερα, οκτώ χρόνια αργότερα, οι φόβοι στρέφονται προς την Ανατολή και στους τριγμούς που εμφανίζει η οικονομία της Κίνας» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Σαφώς με ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το 6% – εάν, φυσικά, πιστέψουμε τα επίσημα στοιχεία, τα οποία πλήθος οικονομολόγων αμφισβητεί – η Κίνα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προβληματική οικονομία, ιδιαίτερα εάν αυτός συγκριθεί με τον αντίστοιχο που επικρατεί στις ΗΠΑ και πολύ περισσότερο στην Ευρωζώνη».

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε πως την ύφεση επηρέασε και η κατακόρυφη πτώση στην τιμή πετρελαίου και την ενίσχυσε η προσφυγική κρίση.

Τι είπε ο Ντάγκι;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ:

«Οι προσφυγές που κατακλύζουν την Ευρώπη μπορεί τελικά να αποτελέσουν έναν παράγοντα που θα προσφέρει νέα πνοή στην οικονομία της, αρκεί όμως το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση».

Αξίζει να τονιστεί πως μήνυμα προς τους Θεσμούς έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Νταβός.

«Να μην χαθεί η ευκαιρία για Grecovery», ζητάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Arianna Huffington, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να ακυρώσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και να πάνε χαμένες οι πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού».

The post Νταβός: Ενισχύονται τα σενάρια για κραχ στην παγκόσμια οικονομία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα