Για σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας κάνουν λόγο οι Financial Times

09:48 23/1/2016 - Πηγή: iPop

Υπάρχει σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας για το προσφυγικό, τονίζουν οι Financial Times σε σχετικό τους άρθρο, επισημαίνοντας πως αυτό στηρίζεται από την Κομισιόν και το Βερολίνο.

Όπως υπογραμμίζεται στο εν λόγω άρθρο οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν άμεσα σ΄ ένα σχέδιο το οποίο θα είναι αρκετά δραστικό

και θα έχει ως στόχο να σταματήσει το πέρασμα των μεταναστών στην ΠΓΔΜ. Έτσι, θα αυξηθεί ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Οι Financial Times, εξηγούν πως η ανησυχία αναφορικά με την συμφωνία με την Τουρκία, που δε γίνεται πράξη, συνεχώς αυξάνεται και επιβεβαιώνουν ότι κάθε προσπάθεια είναι αναποτελεσματικοί αφού οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται συνεχώς στη χώρα μας.

Τι επισημαίνει στο άρθρο;

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο η Ευρώπη στην ουσία μετακομίζονται τα σύνορα της Ελλάδας στα βόρεια και όχι στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας.

Και τονίζει, πως η πρώτη συζήτηση του σχεδίου διεξήχθη την Τετάρτη κατόπιν αποστολής που στάλθηκε από τον Σλοβένο πρωθυπουργό, Μίροσλαβ Τσεράρ, στην οποία ζητούσε άμεση βοήθεια για την ροή προσφύγων και μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Αξίζει να τονιστεί πως οι FT υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό έχει την πλήρη στήριξη του Βερολίνου.

Για ακόμα μια φορά κλειστά παραμένουν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ από τις αρχές της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPop.gr, το κλείσιμο των συνόρων γίνεται προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός στη Γευγελή.

photo: Lefteris Partsalis / SOOC

The post Για σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας κάνουν λόγο οι Financial Times appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα