Ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη β΄αξιολόγηση ανακοίνωσε ο Ντάισελμπλουμ: «Αναγκαία τα μέτρα για το χρέος»

11:32 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Την ελπίδα του πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα εξέφρασε ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξηγώντας πως «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στα εργασιακά και τα χαρακτήρισε ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής εξήγησε πως ελπίζει να επιτευχθεί έως την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών

της ευρωζώνης, που είναι στις 5 Δεκεμβρίου, συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ως σήμερα σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ότι ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα είπε:

«Η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και ότι οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» και ανέφερε ότι στόχος είναι «η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στα εργασιακά λέγοντας:

Στα εργασιακά είναι πολύ σημαντικό θέμα π πρέπει να έχουμε ισχυρή βάση για να συζητήσουμε. Επίσης πρέπει να συζητήσουμε μέτρα που είναι σε εκκρεμότητα από προηγούμενες συμφωνίες. Το πλεόνασμα για το 2018, στο 3,5% και προς αυτό πάμε καλά.

«Θα ακούσουμε τι θα μας πει ο ESM τι μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα και είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχουμε απελευθερώσει μέχρι το 2018 επιπλέον μέτρα. Το Δ.Ν.Τ εχει ήδη συμφωνήσει» συμπλήρωσε και κλείνοντας την απάντηση του διευκρίνισε:

Όπως είπε κ ο Ντράγκι να βασιστούμε στην εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Βήμα- βήμα θα γίνει η προσπάθεια. Αυτό είναι και το δικό μου στιλ

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη β΄αξιολόγηση ανακοίνωσε ο Ντάισελμπλουμ: «Αναγκαία τα μέτρα για το χρέος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα