Κακοκαιρίας συνέχεια- Χιόνια στη Θεσσαλονίκη- Προβλήματα στη Λέσβο- Photos

10:05 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τις βροχές να προκαλούν μεγάλες ζημιές σ’ όλη τη χώρα. Ήδη, τις προηγούμενες μέρες στην Αττική σημειώθηκαν βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, καθώς πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι, σταθμοί του μετρό, ενώ συναντήσαμε μεγάλες ζημιές και στην Ζάκυνθο. Και ο χιονιάς άρχισε να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του σε κάποιες περιοχές.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη

έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα περίχωρα. Από νωρίς το πρωί έχουν ντυθεί στα λευκά αρκετοί νομοί της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται η χιονόπτωση ξεκίνησε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, του Μελισσοχωρίου, της Λητής και των Κουφαλίων , ενώ πιο έντονο είναι το φαινόμενο στην περιοχή του Δερβενίου. Στα λευκά έχουν ντυθεί ο Χορτιάτης και το Φίλυρο. Πάντως δεν έχει σημειωθεί προς το παρόν κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Και στην Αττική την κακοκαιρία πρόκειται να ακολουθήσει η πτώση της θερμοκρασίας, καθώς αναμένεται το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ θα σημειωθούν ισχυροί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανόν προς την Τετάρτη στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 500 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.

Παράλληλα, η κακοκαιρία συνεχίστηκε χθες, καθώς και η Λέσβος έκανε τον απολογισμό των ζημιών που άφησε πίσω της η μεγάλη μπόρα που ξέσπασε. Ήδη από χθες έσπευσε η Πυροσβεστική να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τα νερά του Αχέρωνα. Και ο Ποταμός Τσικνιάς υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στη Σκάλα Καλλονής, ενώ όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος της Καλλονής, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξίαρχος Βέρρος στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«110 χιλ βροχής -μέχρι τώρα. Μέσα σε λίγες ώρες είναι πολλά. Υπήρξαν κάποια προβλήματα με 2-3 φρεάτια τα οποία θα ελέγξουμε αύριο. Προβλήματα στις εκβολές ποταμών και κάποιες κατολισθήσεις προς τα Παρακοίλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι κακοτεχνίες στο δίκτυο του Βιολογικού παράγουν άμεσα αποτελέσματα. Ήταν τα όμβρια, που διοχετεύονται στο δίκτυο του βιολογικού, με αποτέλεσμα να μην δουλεύει τίποτα και να χορεύουν τα καπάκια των φρεατίων. Οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος είναι επίσης η αιτία της διακοπής της υδροδότησης που υπάρχει τώρα και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε. Τα σχολεία αύριο κλειστά».

Συνολικά 75 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία φαίνεται να δέχτηκε η Πυροσβεστική, μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν στο νησί της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 25 αντλήσεις υδάτων σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, 5 απεγκλωβισμοί ανθρώπων την περιοχή του Ποδαρά στη δυτική Λέσβο, 5 μεταφορές ατόμων, που κινδύνευσαν στην περιοχή της Καλλονής, και από μια στη Σκάλα Καλλονής και το Πέραμα. Στην περιοχή της Άγρας πραγματοποιήθηκε, ακόμα, απεγκλωβισμός ενός ατόμου από το αυτοκίνητό του. Βοήθεια δόθηκε και σε τρία αυτοκίνητα στην περιοχή της Πεδής Μανταμάδου.

Photos: lesvospost.gr, lesvosnews.gr, kalloninews.gr

The post Κακοκαιρίας συνέχεια- Χιόνια στη Θεσσαλονίκη- Προβλήματα στη Λέσβο- Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα