Νομοθετική ρύθμιση για τον ΟΑΣΘ προαναγγέλλει ο Σπίρτζης- «Μπλοκαρισμένοι» οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

14:58 27/9/2016 - Πηγή: iPop

Οριστική λύση σχετικά με το θέμα του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη δεσμεύτηκε πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Ο Υπουργός σημείωσε, πως τις επόμενες μέρες θα έχει διάλογο με δήμους και την περιφέρεια του Μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, η συμπρωτεύουσα

παραμένει μπλοκαρισμένη χωρίς λεωφορεία για 11η μέρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών, νωρίτερα, δεσμεύτηκε πως θα καταβληθούν 3 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Ο Χρ. Σπίρτζης ανάφερε:

«Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει «δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο»».

Παράλληλα, ο Χρ. Σπίρτζης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα» που όπως τόνισε είναι «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ».

Και διερωτήθηκε:

«Έχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα;».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του επισήμανε, πως από το 2009 έως σήμερα, ο ΟΑΣΘ έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ;

Καλούν τον Υπουργό Υποδομών να ενεργήσει για την καταβολή των δεδουλευμένων Ιουλίου – Αυγούστου και δεσμεύονται πως αν αυτό συμβεί θα σταματήσουν «μέσα σε πέντε λεπτά» τις κινητοποιήσεις τους.

Θυμίζουμε, πως το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στο ΥΜΑΘ.

The post Νομοθετική ρύθμιση για τον ΟΑΣΘ προαναγγέλλει ο Σπίρτζης- «Μπλοκαρισμένοι» οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα