Νόμος του Κράτους το πολυνομοσχέδιο με μέτρα- αντίμετρα

00:13 19/5/2017 - Πηγή: iPop

Με 153 θετικές ψήφους πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα απ’ την Ολομέλεια της Βουλής κι αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε απ’ τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν (128 βουλευτές).

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε «παρών» στο άρθρο 56, το οποίο αφορά τη διαδικασία απόλυσης εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.

Με γραπτή δήλωσή της εξήγησε την ψήφο της για προσωπικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε αμέσως να ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα με την πρώην Υπουργό.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου», δήλωσε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης. «Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός».

Η επιστολή της κας Χριστοδουλοπούλου:

Απουσίαζε η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή αποφάσισε ν’ απουσιάζει απ’ την ψηφοφορία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και 16 βουλευτές του κόμματος έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στην επιστολή αναφερόταν: «Δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

Μετωπική Τσίπρα- Μητσοτάκη:

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σφοδρή ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του τόνισε πως βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία, κάτι το οποίο αποδεικνύεται απ’ το ενδιαφέρον για επενδύσεις απ’ το εξωτερικό, αλλά κι απ’ τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το τρίτο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για καταστροφολογία, ενώ τον χαρακτήρισε «ψευδοπροφήτη».

Το 2019 που θα αναμετρηθούμε στις κάλπες θα είστε 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που προβλέπει και ζητά εκλογές, κόφτες και δεν γίνεται τίποτε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ την πλευρά του μίλησε για ένα ξεκάθαρο τέταρτο Μνημόνιο, διερωτώμενος εάν η δέσμευση της χώρας με μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος «δεν είναι Μνημόνιο, τότε τι είναι;».

Ο επικεφαλής της ΝΔ έκανε λόγο για την ολοκλήρωση της «μεγαλύτερης πολιτικής απάτης».

Η Ελλάδα ζει έναν εφιάλτη με ευθύνη Τσίπρα- Καμμένου. Πρόκειται μια σκοτεινή μέρα για την Ελλάδα

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Νόμος του Κράτους το πολυνομοσχέδιο με μέτρα- αντίμετρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα