Νικ Κύργιος: Μεγάλη νίκη κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ που τον έριξε από το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης

17:54 5/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο Νικ Κύργιος σε ένα συγκλονιστικό ματς κόντρα στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ, πήρε μια τεράστια νίκη που του έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του US Open, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η νίκη του Ελληνο-Αυστραλού τενίστα είχε διπλή σημασία, καθώς πέρα από την σπουδαία πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης, είχε και ως αποτέλεσμα να ρίξει από την κορυφή τον Ρώσο τενίστα.

Λίγα λόγια για το ματς

Μετά από ένα απίστευτο ματς διάρκειας 2 ωρών και 53 δευτερολέπτων,

ο Νικ Κύργιος έκαμψε την αντίσταση του Ντανίλ Μεντβέντεφ 7-6, 3-6, 6-3, 6-2 και πήρε για πρώτη φορά το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης US Open. Παράλληλα, η ήττα αυτή του Ρώσου τενίστα, του στοίχισε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επόμενος αντίπαλος του Ελληνο-Αυστραλού τενίστα θα είναι ο Κάρεν Κατσάνοφ.

Ο Νικ Κύργιος κέρδισε ένα πολύ απαιτητικό τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, όμως ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε επιθετικά στο δεύτερο σετ και έφερε το ματς στην ισοπαλία. Κάποια στιγμή ο Κύργιος έχασε την συγκέντρωσή του και προχώρησε σε ένα απίστευτο λάθος που δεν συνάδει με την κλάση του, όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρώσο αθλητή. Έτσι, έφτασε στην επικράτηση γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του Arthur Ashe Stadium!

well this was… odd pic.twitter.com/zl94yPmGwL

US Open Tennis (@usopen) September 5, 2022

Το τελευταίο διάστημα ο Κύργιος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς μετρά 35 νίκες και μόλις 9 ήττες. Ακόμα, έχει κάνει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλο τενίστα αυτό το καλοκαίρι.

«Είναι βαρύ»: Άλλη μία στιγμή που ο πρίγκιπας George κλέβει την λάμψη του Novak Djokovic – Το viral βίντεο με το τρόπαιο και οι αστείες γκριμάτσες που θα λατρέψεις

Η βελτίωση στην απόδοσή του και ο επόμενος αντίπαλος

Ο επόμενός του αντίπαλος είναι το Νο. 31 Καρέν Κατσάνοφ που κέρδισε τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3 και πέρασε και αυτός για πρώτη φορά στην οκτάδα του US Open. Ο Νικ Κύργιος έχει πολλές πιθανότητες να πάει ακόμα πιο μακριά στην διοργάνωση και, γιατί όχι, να κατακτήσει την κούπα. Για την ώρα, πάντως, σκαρφαλώνει στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο. 25 εκτοξεύτηκε στο Νο. 18 του live ranking.

View this post on Instagram

A post shared by US Open (@usopen)

Η διαρκής βελτίωση στην απόδοσή του οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να κάνει περήφανους τους κοντινούς του ανθρώπους και να αλλάξει την εικόνα που έχει σχηματίσει το κοινό για εκείνον. Όπως υποστήριξε, ο 27χρονος τενίστας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αυτό αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει να βελτιώνει την απόδοσή του.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη νίκη είναι η μεγαλύτερη της καριέρας του, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την ψυχική του υγεία και είπε ότι είναι περήφανος που κατάφερε να επανέλθει. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: «Νιώθω πιο υπερήφανος για τον τρόπο που επανήλθα, ειλικρινά. Έχω περάσει κάποιες πραγματικά δύσκολες καταστάσεις ψυχολογικά. Προφανώς, στα χαρτιά, πιθανότατα δεν αναμενόταν να το κερδίσω αυτό».

View this post on Instagram

A post shared by US Open (@usopen)

Τέλος, ο 27χρονος αθλητής αναφέρθηκε και στην σκληρή προπόνηση που έκανε για να αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση και πως με αυτή τη νίκη αισθάνεται ότι κάνει το κοινό του περήφανο. «Νιώθω σαν να κάνω τους ανθρώπους υπερήφανους τώρα. Δεν λέγονται τόσα αρνητικά πράγματα για εμένα. Απλώς ήθελα να αλλάξω την αφήγηση. Ένιωθα κατάθλιψη όλη την ώρα και λυπόμουν τον εαυτό μου. Ήθελα να το αλλάξω αυτό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νικ Κύργιος: Μεγάλη νίκη κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ που τον έριξε από το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικ Κύργιος, Μεγάλη, Ντανίλ Μεντβέντεφ,nik kyrgios, megali, ntanil mentventef