Νέος γύρος ερευνών για τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir- Video

07:35 20/5/2016 - Πηγή: iPop

Αφού διαψεύστηκε τελικά η αρχικά επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι τα κομμάτια που βρέθηκαν κοντά στην Κάρπαθο ανήκουν στο αεροσκάφος της EgyptAir, νέος γύρος ερευνών ξεκινά πάλι σήμερα από το μηδέν με στόχο να εντοπιστεί έστω κι ένα κομμάτια του Airbus. Παράλληλα, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας επισημαίνει πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο για τα αίτια συντριβής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας,
Ζαν-Μαρκ Ερό, τόνισε στο δίκτυο France 2:

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια» και πρόσθεσε πως θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Video από τις έρευνες:

Ο Αντιπρόεδρος της EgyptAir είπε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα συντρίμμια δεν ανήκουν στο αεροσκάφος, ενώ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, οποίος είπε: «Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροσκάφος».

Ο Φατάχ αλ Σίσι, Πρόεδρος της Αιγύπτου, έδωσε εντολή το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να κάνουν ό, τι είναι δυνατό προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια.

Έτσι, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει νέος γύρος ερευνών.

Τι άλλο γνωρίζουμε για τη συντριβή του Airbus;Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Παρίσι και κατευθυνόταν στο Κάιρο, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 66 άτομα. Ανάμεσά τους δύο μωρά κι ένα παιδί.Αιγυπτιακές και ελληνικές ομάδες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών.Ο υπουργός αεροπορίας της Αιγύπτου Sherif Fathy είπε πως η τρομοκρατία είναι πιο πιθανό σενάριο από τεχνική βλάβη.Οι ηγέτες άλλων κρατών ήταν πιο επιφυλακτικοί. Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος και ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός είπαν απλά ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί σαν σενάριο.Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος το αεροσκάφος άλλαξε πορεία λίγα λεπτά πριν την εξαφάνιση του. Η πορεία που ακολούθησε ήταν η εξής: Ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια έκανε στροφή 90 μοιρών δεξιά. Στη συνέχεια έστριψε 360 μοίρες και έπεσε στα 15.000 πόδια και οι αρχές έχασαν κάθε επικοινωνία όσο το αεροσκάφος βρισκόταν στα 10.000 πόδια.ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα συμμετέχουν στις έρευνες.Οι εθνικότητες των επιβατών: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 1 από το Κουβέιτ, 1 από τη Σαουδική Αραβία, 1 Σουδανός, 1 Αφρικανός, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Καναδός.Τα τρία επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:Μηχανική βλάβηΔιαταραχή στο πιλοτήριοΈκρηξη βόμβαςΤα συλλυπητήρια του Αλέξη Τσίπρα:

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της EgyptAir και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.

The post Νέος γύρος ερευνών για τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα