Νέο Επεισόδιο στα Ίμια σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

10:46 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στα Ίμια, με τις εντάσεις να κορυφώνονται στο Αιγαίο, μετά την παραβίαση 10 ελληνικών αλιευτικών σκαφών στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε μια προσπάθεια να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα σχολιάζουν ότι τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής μπόρεσαν να μειώσουν τις ενέργειες των ελληνικών σκαφών, καταφέρνοντας να τα εμποδίσουν να δέσουν στα Ίμια,

με αποτέλεσμα αυτά να υποχρεωθούν να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όπως αναφέρουν, λίγη ώρα μετά σκάφη του ελληνικού λιμενικού ήρθαν πολύ κοντά στις δυο βραχονησίδες. Και τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη φαίνεται πως παρέμειναν στις θέσεις τους.

Η εφημερίδα Sabah, αναφέρει επίσης στο ρεπορτάζ της ότι τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από τη Κάλυμνο και τη Λέρο βρίσκονται συνεχώς στα όρια των Ιμίων από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Το προηγούμενο επεισόδιο που είχε λάβει χώρα στην περιοχή με τους Έλληνες ψαράδες, στη νήσο Παναγιά , όπου τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN235, αφού μπήκε στο FIR Αθηνών πέταξε πάνω από τη νήσο 600 μέτρα ύψος λίγο πριν επιστρέψει πάλι στο τουρκικό FIR, ήρθε να συμπληρώσει τώρα ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή. Χθες, Δευτέρα, υπήρξε μια νέα τουρκική υπερπτήση CN-235. Το αεροσκάφος εισήλθε στις 17:58 στον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας και πάλι πάνω από τη νήσο Παναγιά, αυτή τη φορά 2.800 ποδών και έφυγε τελικά από το FIR Αθηνών, στις 17:59.

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλήσεις για τα Ίμια από την Τουρκία- Ελληνικό ΥΠΕΞ: H Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν σέβεται ή όχι το διεθνές Δίκαιο

The post Νέο Επεισόδιο στα Ίμια σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα