Το νέο Κογκρέσο ετοιμάζεται να καταργήσει το Obamacare

08:53 3/1/2017 - Πηγή: iPop

To Obamacare έχει στόχο να καταργήσει το νέο Κογκρέσο, το οποίο συνέρχεται σήμερα, Τρίτη, για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί έχουν τον έλεγχο στην Γερουσία και τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι η κατάργηση αρκετών τμημάτων του ασφαλιστικού νόμου του Ομπάμα και την επαναφορά σε προηγούμενο καθεστώς κανονισμών σχετικά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και το περιβάλλον. Παράλληλα, το Κογκρέσο

θα εξετάσει τους υποψήφιους υπουργούς του Ντόναλντ Τραμπ, με τις επιλογές του Ρεπουμπλικανού να αναμένεται πως θα προκαλέσουν συγκρούσεις.

Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup δείχνει ότι ο Τραμπ θα λάβει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου με λιγότερους από τους μισούς Αμερικανούς να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διαχειριστεί μια διεθνή κρίση, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις με σύνεση ή να αποτρέψει σημαντικά ηθικά ολισθήματα στην Κυβέρνησή του.

Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος προειδοποίησαν την Δευτέρα ότι πρόκειται να γίνει «μάχη» για το ασφαλιστικό του Ομπάμα, πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να συμπεριλάβει συνολικά 13,8 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Στόχος του είναι η ιατρική κάλυψη οικονομικά χαμηλότερων στρωμάτων και η επέκταση της κάλυψης για άλλους ασφαλισμένους.

Τονίζεται ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Ομπάμα έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο προκειμένου να συζητηθούν στρατηγικές για να αποκρουστούν οι επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών.

Παράλληλα, την ίδια μέρα ο Μάικ Πενς- νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος- θα συναντηθεί με τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής για να τους συσπειρώσει ενάντια στο Obamacare.

Mέσα στο επόμενο διάστημα οι Ρεπουμπλικανοί θα επιχειρήσουν να περάσουν νομοσχέδια με διαδικασίες που δεν χρειάζονται την συναίνεση των Δημοκρατικών. Μέρος του Obamacare αναμένεται να διατηρηθεί, ωστόσο, το μεγαλύτερο τμήμα του θα καταργηθεί, ενώ με νομοσχέδιο αναμένεται να αναβληθεί η εφαρμογή των αλλαγών για δύο- τρία χρόνια.

«Θα πολεμήσουμε τόσο σκληρά όσο ποτέ για να προστατέψουμε το ACA (από τα αρχικά του νομοσχεδίου Ομπάμα)», τόνισε βουλευτής των Δημοκρατικών.

Τέλος, οι Ρεπουμπλικανοί με νομοσχέδια θα επιδιώξουν την ανάκληση ή παρεμπόδιση της εφαρμογής κανονισμών που στοχεύουν στον έλεγχο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη βιομηχανία που συνεισφέρουν στην κλιματική αλλαγή αλλά και στις μεταρρυθμίσεις στην τραπεζική νομοθεσία που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την απειλούμενη κατάρρευση της Wall Street λίγα χρόνια πριν.

Photo: REUTERS/Joshua Roberts

The post Το νέο Κογκρέσο ετοιμάζεται να καταργήσει το Obamacare appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα