Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων- Διευκρινίσεις για τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

18:40 3/11/2020 - Πηγή: iPop

Τα νέα κρούσματα στις 3/11/2020 ξεπέρασαν για ακόμα μια μέρα τα 2.000 και συγκεκριμένα είναι 2.166, αριθμός ο οποίος είναι νέο αρνητικό ρεκόρ. Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε γιατί έκλεισαν τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ότι στόχος είναι να μην κλείσουν οι σχολικές μονάδες.

Τα νέα
κρούσματα στις 3/11/2020:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ενημέρωση Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση υπογράμμισε ότι το υγειονομικό σχέδιο είναι δυναμικό και προσαρμόζεται στα δεδομένα, ενώ προχώρησε σε αποσαφήνιση των εξειδικευμένων μέτρων που ισχύουν από σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και ανέλυσε το τι ισχύει για τον περιορισμό μετακίνησης των πολιτών, την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων και την απαγόρευση της μετακίνησης εκτός νομού, της αναστολής λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μουσείων κ.λπ., τον περιορισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων και τη λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων.

Στις ΠΕ Θεσσαλονίκης και Σερρών διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία παροχής προϊοντων σε πακέτο από τα καταστήματα, το take away και το drive through δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται μόνο το delivery.

Σχετικά με τα σχολεία, σημείωσε ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει ανοιχτή, ενώ στα λύκεια εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση. Αυτό, όπως εξήγησε ο Ν. Χαρδαλιάς, δεν οφείλεται στην επιδημιολογική κατάσταση των σχολείων.

Πρόθεση μας είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το ποσοστό θετικότητας στα τεστ που έγιναν ήταν κάτω της μονάδας και άρα δεν υπήρχε θέμα διασποράς. Το σκεπτικό που επικράτησε ήταν ότι σε περιοχές με μεγάλη διασπορά της νόσου, μπορεί ο ιός να μπει και στα σχολεία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων- Διευκρινίσεις για τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα