Νεφελούδης: Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως προετοιμασμένη για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

16:27 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρεάς Νεφελούδης, δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως η κυβέρνηση είναι πλήρως προετοιμασμένη για διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας, του υπουργείου Εργασίας, τόνισε πως “βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις» ενώ τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση “αισθάνεται ασφαλής γιατί έχει ποσοτικοποιήσει όλα τα μεγέθη των προτάσεων που προτείνουμε και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη

γλώσσα των θεσμών που είναι οι αριθμοί».

Ο κ. Νεφελούδης άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ασφαλιστική μεταρρύθμισης, σημειώνοντας σε δεικτικό τόνο πως:

Είναι τραγικό να έχουν πιο ήπια στάση οι δανειστές από τους εδώ “εκπροσώπους» τους. Eχουμε ελληνική πρόταση, όχι σαν αυτές που έχω στο γραφείο μου που έρχονταν μεταφρασμένες από τα αγγλικά απ’ έξω και πήγαιναν στη Βουλή για ψήφιση.
Σχολιάζοντας δε τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, ο ίδιος δηλώνει πως “εάν δεν ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος σύντομα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι συντάξεις», χαρακτηρίζοντας ως “καινοτομία» του νέου ασφαλιστικού την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, η οποία “για πρώτη φορά θα συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης» και διευκρίνισε:

Tο κράτος θα εγγυάται το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών της εθνικής και της αναλογικής σύνταξης, ότι εισάγεται το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η έννοια του τρόπου υπολογισμού του τεκμαρτού ποσού των ασφαλιστικών εισφορών για εταιρείες.

The post Νεφελούδης: Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως προετοιμασμένη για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα