Νέες αποκαλύψεις για τους τρομοκράτες των Βρυξελλών- Ήθελαν να χτυπήσουν ξανά τη Γαλλία

13:51 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέες «καυτές» αποκαλύψεις σχετικά τους τρομοκράτες των Βρυξελλών κάνουν το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε την Κυριακή η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου στα σχέδια τους τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους είχαν να πλήξουν ξανά τη Γαλλία.

Σύμφωνα, όμως, με την ομοσπονδιακή εισαγγελία οι τρομοκράτες εσπευσμένα πραγματοποίησαν τελικά επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Να τονισθεί πως η βελγική δικαιοσύνη επίσης την Κυριακή απήγγειλε κατηγορίες για τις επιθέσεις

στις Βρυξέλλες σε έναν από τους κύριους υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί αλλά και σε ακόμα τρία άτομα.

O Μοχάμεντ Αμπρινί το Σάββατο παραδέχθηκε ότι είναι ο άνδρας με το καπέλο του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Στα χέρια της αστυνομίας είναι και ο Οσάμα Κ. σε βάρος του οποίο εκκρεμεί η ίδια κατηγορία καθώς ήταν παρών στον σταθμό Μάλμπεικ την ώρα της επίθεσης. Ο Οσάμα σύμφωνα με πληροφορίες είναι «ο δεύτερος άνδρας» ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό.

Κατηγορίες και σε άλλους δύο άνδρες:
Ο εισαγγελέας απηύθυνε κατηγορίες και σε ακόμα δύο άνδρες που συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες. Ο ένας είναι ο Ερβέ Μπ. Μ., 25 ετών από τη Ρουάντα και βρισκόταν μαζί με τον Οσαμά Κ. Ενώ ο δεύτερος είναι 27 ετών ονομάζεται Μπιλάλ Ε. Μ. και θεωρείται πως βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσαμά Μ.

Η ανακοίνωση του εισαγγελέα για τα σχέδια των τρομοκρατών:

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προκύπτει από πολλά στοιχεία της έρευνας πως αρχικός στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να πλήξει ξανά τη Γαλλία. Ωστόσο η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε βιαστικά να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες

photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Νέες αποκαλύψεις για τους τρομοκράτες των Βρυξελλών- Ήθελαν να χτυπήσουν ξανά τη Γαλλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα