«Νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες» βλέπει την Ευρώπη ο Χέλμουτ Κολ- Αιχμές για την Άνγκελα Μέρκελ

10:43 17/4/2016 - Πηγή: iPop

Την πεποίθηση του πως η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ. Να τονισθεί πως ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας παράλληλα άσκησε κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενος σχετικά με τη στάση που έχει κρατήσει στο προσφυγικό.

Σε κείμενο από το βιβλίο του Κολ το οποίο αναδημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα Tagesspiegel, ο πρώην καγκελάριος επισημαίνει πως η λύση

στην μεταναστευτική κρίση «δεν βρίσκεται στην Ευρώπη», αλλά στις περιοχές από τις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν.

Χαρακτηριστικά ο πρώην Καγκελάριος αναφέρει:

Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε νέα πατρίδα για τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο

Αξίζει να τονισθεί πως την Τρίτη ο Χέλμουτ Κολ θα δεχτεί στο σπίτι του τον Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας που είναι πολέμιος της πολιτικής της Μέρκελ.

Παράλληλα, χωρίς να αναφέρει το όνομα της ο Κολ κατακρίνει την απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να προκρίνει την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία λέγοντας:

«Οι μονομερείς αποφάσεις, όσο δικαιολογημένες κι αν μπορεί να τις θεωρούν εκείνοι που τις λαμβάνουν, και οι εθνικές πολιτικές τύπου μοναχικού καβαλάρη, θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν».

The post «Νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες» βλέπει την Ευρώπη ο Χέλμουτ Κολ- Αιχμές για την Άνγκελα Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα