Νέα δεδομένα για το πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

18:32 2/5/2020 - Πηγή: iPop

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε το πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις νέες εισηγήσεις των επιστημόνων. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση σήμερα, Σάββατο 2 Μαΐου, 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.620. Από τα κρούσματα αυτά

το 55.4% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 593 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 77 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 143 με 37 (26%) γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, την Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινούν οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της νόσου, αφού ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας από 4 Μαϊου | Ποια καταστήματα ανοίγουν, πώς θα λειτουργούν; 

Να θυμίσουμε φυσικά πως την Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων και ανοίγουν και τα πρώτα καταστήματα μετά από αρκετό καιρό που ήταν κλειστά λόγω του lockdown. Ωστόσο, οι αποφάσεις της επιτροπής των επιστημόνων για τη χρήση μάσκας έχουν αλλάξει.

Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας; 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν νέες εισηγήσεις από τους επιστήμονες και είναι οι εξής:

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία, στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, όπως γραφεία και επισκέπτες κομμωτηρίων, δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου.

Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας από τον ΕΟΔΥ

Photo: Pixabay

Το άρθρο Νέα δεδομένα για το πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα