Ναι, ο σκύλος σου είναι ερωτευμένος μαζί σου

13:31 11/5/2014 - Πηγή: iPop

Εντάξει, μην κοροϊδευόμαστε, το είχες καταλάβει. Ήταν αυτό το βλέμμα όλο λατρεία όταν τον φρόντισες τότε που ήταν άρρωστος. Ακόμα και η αξιαγάπητη φάτσα συμφιλίωσης που παίρνει όταν μετά από σκανταλιά τα ξαναβρίσκετε. Ο σκύλος σου σε αγαπάει. Ή μάλλον είναι ερωτευμένος μαζί σου. Το λένε και οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, παρατηρήσαν ότι τα κατοικίδια απελευθερώνουν τη λεγόμενη ορμόνη της αγάπης που είναι ίδια και στους ανθρώπους, όταν σχηματίζουν δεσμούς με φίλους. Μπορεί να την έχεις ακούσει, λέγεται οξυτοκίνη

και οι ερευνητές από το Claremont Graduate University της California εντυπωσιάστηκαν από την ποσότητα που εκκρινόταν όταν τα ζώα επικοινωνούσαν με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Η αντίστοιχη ποσότητα οξυτοκίνης εκκρίνεται μόνο στους ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι όταν δουν το άλλο τους μισό.

Οι ερευνητές επίσης ζήτησαν από μερικούς ανθρώπους να παίξουν με σκύλους και στη συνέχεια μέτρησαν τις αντιδράσεις τους. Διαπίστωσαν πως ήταν διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο, κάτι όμως που μπορούσε να εξηγηθεί από τον αριθμό των σκύλων που είχαν στο παρελθόν.

Η έρευνα επίσης βρήκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το “χουν με τα ζώα. «Κάναμε ένα γύρισμα με το BBC και βάλαμε μια παρουσιάστρια να κρατήσει ένα κουτάβι. Είχε μόλις 3% αύξηση της οξυτοκίνης της. Παραδέχτηκε ότι ούτε τα μωρά την συγκινούν», λέει ο καθηγητής Zak.

Ξεκίνησε την έρευνά του, αμέσως αφού αναγκάστηκε να δώσει για ευθανασία το σκύλο του.

The post Ναι, ο σκύλος σου είναι ερωτευμένος μαζί σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα