Να γιατί μισούμε τη γυμναστική

11:32 14/8/2014 - Πηγή: iPop

Ξέρουμε ότι η άσκηση δεν είναι και το φόρτε σου. Μισείς να ιδρώνεις με τις ώρες στο γυμναστήριο, ειδικά όταν πηγαίνεις μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά. Από την άλλη όμως γνωρίζεις τα οφέλη της γυμναστικής και δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός πως έστω και μετά από λίγη ώρα σωματικής άσκησης νιώθεις πολύ καλύτερα.

Μπορεί να είσαι βέβαια και από τους λάτρεις της γυμναστικής που δεν μπορούν να περάσουν μέρα χωρίς άσκηση. Σίγουρα τότε θα καταλαβαίνεις καλύτερα τα οφέλη της γυμναστικής και δεν περνά ούτε στιγμή από το μυαλό σου πως η τακτική άσκηση είναι ανώφελη και δεν έχει νόημα.

Γιατί όμως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν δυσφορία μόνο και μόνο στη σκέψη της γυμναστικής.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μισούρι, αυτή η έλλειψη θέλησης να γυμναστούμε, οφείλεται στο γενετικό μας υλικό. Μάλιστα, είναι θέμα DNA. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, απέδειξαν πως άλλοι άνθρωποι είναι «κατασκευασμένοι» για γυμναστική και άλλοι όχι.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου σχετικά με το γυμναστήριο, ενώ πολλές φορές έχει διαπιστωθεί πως άνθρωποι που δεν ασκούνταν ποτέ στο παρελθόν, γυμνάζονται συστηματικά από κάποια στιγμή της ζωής του και μετά και το αντίστροφο.

Αν, λοιπόν, είσαι από τους ανθρώπους που μισούν τη σωματική άσκηση, τότε σκέψου πως σύμφωνα με τη μελέτη δεν φταίει κάτι στο μυαλό σου, αλλά είναι θέμα του πως γεννήθηκες. Ωστόσο η ψυχολογία που παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, μπορεί να αλλάξει από τη μια ημέρα στην άλλη. Οπότε είναι στο χέρι σου αν θα ξεκινήσεις να ασκείσαι για να διαπιστώσεις από μόνο σου τα ευεργετικά οφέλη της γυμναστικής.

The post Να γιατί μισούμε τη γυμναστική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα