Μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι και σήμερα- Τι δόση αλήθειας έχουν;

17:56 8/4/2021 - Πηγή: iPop

Είναι η εποχή που κάνουμε αλλαγές στο σπίτι μας και το προετοιμάζουμε για την αλλαγή της εποχής. Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε ποιοι μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού είναι απλώς μύθοι και ποιοι κρύβουν μια δόση αλήθειας.

Πολλά μυστικά για το καθάρισμα μας τα έχουν μάθει οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, κι ενώ φυσικά η εμπειρία τους από μόνη της είναι αρκετή για να τις εμπιστευτούμε, κάποια πράγματα που ξέρουμε δεν είναι απόλυτα λειτουργικά…

Το ξίδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα; Είναι καλή επιλογή η coca cola

για το καθάρισμα του μπάνιου;

Μικρά μυστικά καθαριότητας για να λάμπει το σπίτι σου χωρίς πολύ κόπο!

Μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού και η δόση αλήθειας που περιέχουν

Τα φτερά ξεσκονίσματος είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις τη σκόνη

Ετυμηγορία: Αλήθεια και ψέμα

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα φτερά διατίθενται στο εμπόριο ως η καλύτερη επιλογή για την αφαίρεση της καθημερινής συσσώρευσης σκόνης, στην πραγματικότητα μετακινούν τη σκόνη και δεν την απορροφούν. Γι’ αυτό οι ειδικοί μας συνιστούν να προτιμάμε ένα επαναχρησιμοποιούμενο υγρό πανί ή ξεσκονόπανο.

Unsplash/ The Honest Company

H χλωρίνη καθαρίζει τα πάντα

Ετυμηγορία: Ψέμα

Σε πολλά νοικοκυριά, η χλωρίνη είναι το βασικό καθαριστικό για τα πάντα. Αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι αποτελεσματικό για τον καθαρισμό ορισμένων αντικειμένων, όπως επιφάνειες που έχουν λερώσει με γράσο ή λάδι.

Η λακ αφαιρεί λεκέδες από μελάνι

Ετυμηγορία: Αλήθεια και ψέμα

Μπορεί στο παρελθόν η λακ να ήταν μια αποτελεσματική λύση για αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, όμως, οι λακ που κυκλοφορούν πλέον συνήθως δεν περιέχουν αλκοόκ, επομένως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές. Γι’ αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείς καθαρό αλκοόλ ή αντισηπτικό!

Η Coca-Cola μπορεί να καθαρίσει την τουαλέτα

Ετυμηγορία: Αλήθεια

Μπορεί να εκπλαγείς, αλλά είναι 100% αλήθεια ότι η Coca-Cola μπορεί να καθαριστεί τέλεια την τουαλέτα. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου οφείλεται στο υψηλό επίπεδο οξέος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να αφαιρεθεί η βρωμιά και να καθαρίσουν οι σωλήνες.

Pexels

Οι εφημερίδες δίνουν στα παράθυρα λάμψη χωρίς να τα γδέρνουν

Ετυμηγορία: Ψέμα

Μπορεί παλαιότερα αυτό να ίσχυε, αλλά πλέον το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι εφημερίδες δεν ενδείκνυται. Επιπλέον, το μελάνι που χρησιμοποιείται σήμερα είναι διαφορετικό και μπορεί να αφήσει υπολείμματα στο παράθυρο. Προτίμησε ένα πανάκι με μικροϊνες που θα καθαρίσει τέλεια τα τζάμια σου.

Το ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Ετυμηγορία: Ψέμα

Το ξίδι λειτουργεί καλά στις περισσότερες επιφάνειες, αλλά όχι σε όλες. Η χρήση ξιδιού σε φυσικές επιφάνειες όπως ξύλο, γρανίτης ή μάρμαρο, μπορεί να τους προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Pexels

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι και σήμερα- Τι δόση αλήθειας έχουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύθοι,mythoi