Μύκονος: Το χασάπικο με τους 200 χορευτές που θα αφήσει ιστορία (video)

13:17 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Το χασάπικο με τους 200 χορευτές που θα αφήσει ιστορία διαδραματίστηκε με πρωταγωνιστές άτομα κάθε ηλικίας τα οποία φορώντας ναυτικές τραγιάσκες και σχηματίζοντας μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα χόρεψαν στον ρυθμό του μυκονιάτικου χασάπικου.

Δίνοντας γιορτινό τόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου την Κυριακή των Βαϊων, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου ένα μοναδικό θέαμα με 200 ερασιτέχνες χορευτές κάθε ηλικίας φορώντας ναυτικές τραγιάσκες και σχηματίζοντας μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα χόρεψαν στον ρυθμό του μυκονιάτικου χασάπικου και άλλων παραδοσιακών ελληνικών χορών.

Με σκοπό να αναδειχθεί η παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού των Ανέμων επιτεύχθηκε το εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά χάρη στην βοήθεια του ζεύγους Γιάννη και Άννας Βλασσόπουλου οι οποίοι διδάσκουν αφιλοκερδώς το μυκονιάτικο χασάπικο.

Νέο ρεκόρ συμμετοχής δημιουργησαν οι 200 χορευτές που συμμετείχαν!

Η φιλόλογος Άννα Γρυπάρη σχολίασε ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το μήνυμά μας για σήμερα είναι ένα και ξεκάθαρο. Όλοι οι Έλληνες πιασμένοι χέρι-χέρι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί έχουμε μέσα μας ψυχή, ιδανικά και αξίες. Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι για να δείξουμε ότι το όλον είναι περισσότερο από το μέρος και με ομαδικότητα, συλλογικότητα και πίστη θα δωθεί η λύση για την Ελλάδα

Παραδοσιακό γλέντι με ελληνική παραδοσιακή μουσική ακολούθησε μετά τους χορούς.

Δείτε το video:

The post Μύκονος: Το χασάπικο με τους 200 χορευτές που θα αφήσει ιστορία (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα