Μουντιάλ 2022: «Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, είτε στην δουλειά είτε στον ύπνο», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη

13:02 9/12/2022 - Πηγή: iPop

Τι κι αν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου έχει μπει πια στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε, οι διοργανωτές του συνεχίζουν να προκαλούν. Μάλιστα, ο επικεφαλής του φετινού Μουντιάλ προχώρησε σε μια δήλωσε που σόκαρε. Για μια ακόμα φορά το Κατάρ έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ούτε και την ίδια την ζωή.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Nasser Al Khater, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με ένα πρόσφατο ατύχημα εργάτη λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «ο θάνατος είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής», και ότι δεν θα έπρεπε «εμμένουν σ’αυτό».

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Μουντιάλ
για τον θάνατο του εργάτη;

Κατάρ 2022: Όταν η γιορτή του ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε παρωδία, οι διάσημοι αρνούνται να συμμετέχουν

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα; Ένας εργάτης πέθανε, τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, αλλά είναι περίεργο ότι είναι κάτι στο οποίο θέλετε να εστιάσετε ως πρώτη ερώτηση», ήταν η απάντηση του Nasser Al Khater, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Το Κατάρ ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων, σημείωσαν οι αρμόδιες αρχές την Πέμπτη μετά τις αναφορές για τον θάνατο ενός Φιλιππινέζου εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας εργαζόταν για μια εταιρεία προκειμένου να φτιάξει τα φώτα σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Sealine Resort, το χώρο προπόνησης της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. ο ίδιος γλίστρησε από μια ράμπα και χτύπησε το κεφάλι του σε μπετόν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε το περιστατικό, με την πρεσβεία της χώρας να δηλώνει ότι: « συνεργάζεται με τις νομικές αρχές για να εξακριβώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατό του εργάτη».

«Εάν η έρευνα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, η εταιρεία θα υπόκειται σε νομικές ενέργειες και αυστηρές οικονομικές κυρώσεις», τόνισε κυβερνητικός αξιωματικός του Κατάρ.

Το Κατάρ στο μικροσκόπιο για την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων από το 2010, που ανέλαβε επίσημα τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Από τότε που έγινε γνωστό ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η χώρα είχε μπει στο μικροσκόπιο σχετικά με τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της.

«Κοιτάξτε, οι θάνατοι εργαζομένων ήταν ένα μεγάλο θέμα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα όσα έχουν ειπωθεί και όλα όσα αντικατοπτρίζονται για τους θανάτους αυτούς είναι απολύτως ψευδή. Αυτό το θέμα, αυτή η αρνητικότητα γύρω από το Μουντιάλ ήταν κάτι το οποίο έχουμε αντιμετωπίσει. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι που οι δημοσιογράφοι επιδεινώνουν αυτήν την ψευδή αφήγηση. Και ειλικρινά, νομίζω ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους πρέπει να αναρωτηθούν και να σκεφτούν γιατί προσπαθούσαν να ασχοληθούν με το θέμα για τόσο καιρό», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης Nasser Al Khater.

4 πολύ δυνατές και συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μουντιάλ 2022: «Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, είτε στην δουλειά είτε στον ύπνο», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022,mountial 2022