Μήπως κάτι πάει λάθος με το νερό; 5 λάθη ενυδάτωσης που κάνεις κι εσύ καθημερινά και σου κοστίζουν

17:50 25/5/2021 - Πηγή: iPop

Είσαι σίγουρος ότι ενυδατώνεσαι αρκετά ή όπως θα έπρεπε; Μήπως πιστεύεις ότι μόνο το νερό είναι σημαντικό για να επιτύχεις αυτόν τον στόχο σου; Ξέρουμε τα λάθη ενυδάτωσης που κάνεις κι εσύ καθημερινά.

Άλλες φορές ξεχνάς να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου κι άλλες φορές προσπαθείς να το κάνεις, αλλά όχι με απόλυτη επιτυχία. Ο λόγος; Πέφτεις στην παγίδα και κάνεις τα παρακάτω λάθη στην ενυδάτωση που σου κοστίζουν καθημερινά. Τι πρέπει να προσέξεις;

Τα λάθη ενυδάτωσης που κι εσύ κάνεις καθημερινά

Πίνεις νερό μόνο μετά την προπόνηση

Ενώ είναι αλήθεια ότι το πόσιμο

νερό μετά τη γυμναστική βοηθά στην ενυδάτωση, είναι επίσης σημαντικό να πίνεις και πριν και να μην γυμνάζεσαι αφυδατωμένος. Πρέπει να ενυδατώνεσαι τόσο πριν όσο και μετά την προπόνησή σου για το καλό της ψυχικής και σωματικής σου υγείας.

Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Freepik

Καταναλώνεις ελάχιστο αλάτι

Αν και μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να αφυδατώσει το σώμα, το νάτριο υποστηρίζει την ισορροπία υγρών του σώματος. Μέσω του ιδρώτα χάνεις νάτριο και άλλα ιχνοστοιχεία, που πρέπει να αντικατασταθούν τόσο με νερό όσο και με νάτριο.

Πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Αυτή η δημοφιλής συμβουλή δεν είναι πάντα ακριβής. Το πόσο νερό χρειάζεσαι εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως πόσο ασκείσαι, τι τρως, αλλά και το πού ζεις. Για να υπολογίσεις την ποσότητα νερού σε λίτρα που χρειάζεται το σώμα σου καθημερινά, πολλαπλασίασε το βάρος σου σε κιλά με 0,033.

Πώς το να πίνεις πολύ νερό μπορεί να φέρει αλλαγές στο σώμα σου; Όσα πρέπει να προσέξεις

Νομίζεις ότι μόνο το νερό σε ενυδατώνει

Το πρωινό σου φλιτζάνι καφέ ή τσάι μπορεί επίσης να σε ενυδατώσει, όμως συχνά το ξεχνάς. Αν και περιέχουν κυρίως καφεΐνη, εξακολουθούν να προσθέτουν μία ικανοποιητική ποσότητα υγρών στο σώμα σου. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι πρέπει να αντικαταστήσεις το νερό με καφέ, τσάι ή άλλα ποτά.

Freepik

Ξεχνάς να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε νερό

Πολλά φρούτα και λαχανικά υπολογίζονται στη συνολική πρόσληψη υγρών. Μερικά από αυτά, όπως ντομάτα, καρπούζι και αγγούρια είναι επίσης πλούσια σε κάλιο που βοηθά το σώμα σου να παραμείνει ενυδατωμένο για περισσότερο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως κάτι πάει λάθος με το νερό; 5 λάθη ενυδάτωσης που κάνεις κι εσύ καθημερινά και σου κοστίζουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα