Μηνύματα Merkel και Μαξίμου στον Erdogan ενώ αλλάζουν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Τουρκίας

13:31 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί «μουδιασμένη» τις επόμενες κινήσεις του T. Erdogan μετά την οριακή νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η A. Merkel αλλά και η ελληνική Κυβέρνηση στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σε κοινό της μήνυμα με τον αντικαγκελάριο, κ. Gabriel,

τόνισε πως η τουρκική Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό με όλες τις δυνάμεις – πολιτικές και κοινωνικές- εντός της Τουρκίας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο σημαίνει τη μετατροπή του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία.

Αυτός ο διάλογος αποτελεί ευθύνη τόσο για την τουρκική κυβέρνηση, όσο και προσωπικά για τον πρόεδρο της Τουρκίας T. Erdogan

Η ελληνική Κυβέρνηση απ’ την πλευρά της στέλνει μήνυμα υποστήριξης της σταθερότητας και της Δημοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν παράλληλα πως η Ελλάδα επιθυμεί μια Τουρκία, η οποία θα είναι αρωγός στο διάλογο και τη συνεργασία, με βάση τον αλληλοσεβασμό.

Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη γείτονα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Οι αποφάσεις του τουρκικού λαού για το μέλλον του θα γίνουν σεβαστές. Εμείς στηρίζουμε τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη γείτονα. Επιθυμούμε μια Τουρκία που να συνεισφέρει στο διάλογο και τη συνεργασία μας στη βάση του αλληλοσεβασμού

Erdogan: Επόμενος στόχος η θανατική ποινή

Την επαναφορά της θανατικής ποινής θα συζητήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan με τον Πρωθυπουργό της χώρας και εφόσον χρειαστεί θα τεθεί και σε δημοψήφισμα. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος του, όπως ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του και αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του μετά το δημοψήφισμα.

Όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν σε ισχύ άμεσα και μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί άμεσα, είπε ο επικεφαλής της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του “ναι” ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, πράγμα που σημαινει 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του “όχι”.

Photo: AP Photo/Emrah Gurel

The post Μηνύματα Merkel και Μαξίμου στον Erdogan ενώ αλλάζουν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα