Μην ξεχνάς να λες στο παιδί σου αυτές τις φράσεις κάθε μέρα – το έχει ανάγκη

19:03 6/2/2021 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά σου είναι ολόκληρος ο κόσμος σου και συχνά θέλουν να ακούν τα πράγματα που εσύ μπορεί να θεωρείς αυτονόητα. Ένα παιδί έχει ανάγκη το χρόνο σου, την αγάπη σου και την προσοχή σου. Ειδικά όσο μεγαλώνει και μέχρι να σταθεί στα πόδια του, αλλά και μετά, έχει ανάγκη από σένα να είσαι παρόν σε όλες του τις στιγμές. Τα πράγματα που θέλουν να ακούν τα παιδιά σου κάθε μέρα, δεν πρέπει να ξεχνάς να τους τα λες.

Τι θέλουν να ακούν τα παιδιά σου κάθε μέρα από σέναΣ’ αγαπώ

Αυτή είναι σίγουρα μία έκφραση που τη λες συχνά. Το νόημα της είναι τεράστιο και αντιπροσωπεύει όλη τη σύνδεση που έχετε.

Ωστόσο είναι σημαντικό να τη λες ακόμα και τις στιγμές που μπορεί να έχετε τσακωθεί ή που μπορεί να έχει κάνει κάτι το παιδί σου που δεν είναι σωστό. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές αποζητούν την προσοχή σου και αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να του δείχνεις πως κάθε μέρα είναι το ίδιο σημαντικό για σένα.

PexelsΜου αρέσει όταν…

Τα παιδιά συχνά, αν όχι πάντα, όταν κάνουν κάτι προσδοκούν την επιβεβαίωση από σένα. Έχουν ανάγκη να ξέρουν τι σου αρέσει από αυτά που κάνουν ακόμα κι αν εσύ το θεωρείς αυτονόητο. Πες του πόσο σου αρέσει που λέει “ευχαριστώ” ή που είναι ευγενικό με τους φίλους του. Μίλησε του και πες του όλα όσα σκέφτεσαι και μη θεωρείς ότι μπορεί να τα αναγνωρίσει και μόνο του.

Με κάνεις χαρούμενη!

Το να πεις σε ένα παιδί ότι σε κάνει χαρούμενη, το κάνεις να νιώθει ότι έχει αξία. Είναι σημαντικό για ένα παιδί να νιώθει ότι συνεισφέρει στη δική σου χαρά. Αυτό θα κάνει και εσένα αλλά και εκείνο το ίδιο χαρούμενο. Περάστε χρόνο μαζί και κάντε πράγματα που θα σας κάνουν να γελάσετε και θα σας γεμίσουν ευτυχία. Το έχετε και οι δύο ανάγκη!

Είμαι περήφανη για σένα!

Ακόμα και εσύ, ακόμα και τώρα, αν το ακούσεις αυτό από τους γονείς σου θα γεμίσει το στέρνο σου από περηφάνια και χαρά. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά σου. Είναι μία υπενθύμιση ακόμα και όταν πασχίζουν για κάτι που είναι δύσκολο, ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν εσύ θα παραμείνεις περήφανη γι’ αυτά.

Είσαι ξεχωριστός/ή

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και η δική σου “δουλειά” είναι να μάθεις στο παιδί σου ότι αυτή η ιδιαιτερότητα που έχει είναι η δύναμή του και όχι η αδυναμία του, όπως είναι πιθανό να την αντιμετωπίσει ο κόσμος έξω από το σπίτι σας. Προετοίμασε το να είναι σίγουρο για τον εαυτό του, να τον υπερασπίζεται και να τον αγαπάει όπως το αγαπάς κι εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μην ξεχνάς να λες στο παιδί σου αυτές τις φράσεις κάθε μέρα – το έχει ανάγκη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα