Μην ξαναπετάξεις τα κουκούτσια απ’ τα λεμόνια- Δες πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!

20:56 1/12/2021 - Πηγή: iPop

Το food waste είναι απ’ τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στον πλανήτη γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να αξιοποιούμε αλλιώς πράγματα τα οποία θα πήγαιναν στα σκουπίδα. Σου έχουμε δείξει τι μπορείς να κάνεις με τα κουκούτσια απ’ το αβοκάντο και τις ελιές, και τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κουκούτσια απ’ τα λεμόνια!

Πριν σου πούμε τι μπορείς να κάνεις όμως ένα κουκούτσι από ένα λεμόνι, πρέπει να μάθεις ότι τα κουκούτσια λεμονιού μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την

υγεία!

Συγκεκριμένα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ μπορούν να απαλύνουν τον πόνο καθώς περιέχουν σαλικυλικό οξύ, δηλαδή ένα απ’ τα βασικά συστατικά της ασπιρίνης. Παράλληλα, τα κουκούτσια λεμονιού, πλούσια σε βιταμίνη C, μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα υγιές και νεανικό δέρμα! Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν την θεραπεία δερματικών προβλημάτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτό που χρειάζονται το δέρμα και τα μαλλιά σου υπάρχει στο λεμόνι!

Πώς μπορείς, όμως, να χρησιμοποιήσεις τα κουκούτσια απ’ τα λεμόνια;

Το έλαιο που εξάγεται από τα κουκούτσια του λεμονιού χρησιμοποιείται σε λοσιόν δέρματος και αφρόλουτρα. Παρέχει ένα αναζωογονητικό άρωμα, ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα λόγω της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών.

Εκτός απ’ το να φτιάξεις, όμως, κάποιο εκύχλισμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουκούτσια ώστε να αρωματίσεις τον χώρο σου! Μπορείς να τα προσθέσεις μέσα σε κάποιο άλλο έλαιο ή ακόμα και τα αναμείξεις με ζεστό νερό ώστε να βγάλουν το άρωμά τους.

Τέλος, φυσικά αν το έχεις με την κηπουρική, μπορείς να φυτέψεις τη δική σου λεμονιά απ’ τα κουκούτσια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μην ξαναπετάξεις τα κουκούτσια απ’ τα λεμόνια- Δες πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
- Δες,- des