Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας

18:13 17/6/2021 - Πηγή: iPop

Μετά από τόσο καιρό που είσαι άνεργος-η , το τηλέφωνο χτύπησε και με το που άκουσες ότι είναι για δουλειά άρχισες να χοροπηδάς από χαρά! Το ραντεβού κλείστηκε και εσύ έχεις συνέντευξη για δουλειά αύριο. Έχεις άγχος και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Ηρέμησε και άκουσε τις συμβουλές μας. Φόρα αυτά που σου είπαμε και συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο για να πάρεις τις υπόλοιπες συμβουλές μας.

Τι να προσέχεις για να κερδίσεις τους πάντες στην συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας;Δείξε ότι έχεις αυτοπεποίθηση… φυσικά με μέτρο: Κανείς δεν θέλει να δουλεύει με ανασφαλείς άτομα που δεν μπορούν
να αναλάβουν ευθύνες και τα κυριεύει ο φόβος. Από την άλλη, όμως, και κανείς δεν θέλει να δουλεύει με νάρκισσους που πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι από όλους. Πρέπει να βρεις την χρυσή τομή. Γι΄αυτό δείξε ότι είσαι ένα άτομο με γνώσεις, θέληση για δουλειά και φιλοδοξίες.Μην αγχώνεσαι: Το άγχος δεν σε βοηθά σε τίποτα και ειδικά στη συνέντευξη για δουλειά μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Θες να μπερδεύεις τα λόγια σου και να μην ξέρεις τι λες; Φυσικά όχι! Γι΄αυτό χαλάρωσε πάρε βαθιές ανάσες και ότι είναι να γίνει θα γίνει.Κάνε πρόβες στο σπίτι μπροστά από τον καθρέφτη: Όταν ήσουν μικρή και ετοιμαζόσουν να πας στην γιορτή του σχολείου σου δεν σε έβαζε η μαμά σου μπροστά από τον καθρέφτη να κοιτάς τον εαυτό σου και να λες το ποίημα; Αυτή τη φορά πρέπει να κάνεις το ίδιο χωρίς, όμως, να πεις ποίημα. Θα κάνεις απλά μια πρόβα να δεις πως φαίνεσαι την ώρα που μιλάς για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου.Μελέτησε: Μην πας απροετοίμαστος-η! Καλό θα ήταν να έχεις μια άποψη για την δουλειά και για τον εργασιακό χώρο να έχεις κάνει την δική σου έρευνα και να είσαι έτοιμος-η να απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις που θα σου κάνουν.Μην πεις ψέματα: Όταν ο προϊστάμενος σε ρωτήσει αν ξέρεις για παράδειγμα να λειτουργείς ένα πρόγραμμα του υπολογιστή μην πεις ναι αν δεν ξέρεις να το κάνεις. Πες την αλήθεια αλλά, δείξε ότι είσαι πρόθυμος-η να μάθεις τα πάντα. Έχεις θέληση και υπομονή. Αν πεις κάτι που δεν ισχύει κάποια στιγμή θα εκτεθείς και δεν το θες για κανέναν λόγο.Πρόσεξε την γλώσσα του σώματος και φυσικά τον τρόπο που κάθεσαι: Ο τρόπος που κάθεσαι αλλά και οι κινήσεις που κάνουν τα χέρια σου δείχνουν τον χαρακτήρα σου. Δεν πρέπει να είσαι ούτε πολύ σφιγμένος αλλά ούτε πολύ άνετος-η λες και έχεις πάει για καφέ με τους κολλητούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας,