Μια μαθήτρια στο Τέξας μίλησε για το δικαίωμα στην άμβλωση και πρέπει να ακούσεις κι εσύ όσα είπε

15:35 4/6/2021 - Πηγή: iPop

Το δικαίωμα στην άμβλωση στο Τέξας είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς πρόκειται για μια πολύ συντηρητική αμερικανική πολιτεία. Η μαθήτρια Paxton Smith, μέσα απ’ την εμπνευσμένη ομιλία της, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά των νόμων που περιορίζουν τη δυνατότητα μιας γυναίκας να κάνει άμβλωση.

Η ομιλία της ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε εγκρίνει η διεύθυνση του σχολείου της κι έγινε αμέσως viral.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας υπέγραψε έναν νόμο βάσει του

οποίου απαγορεύεται η άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ακόμα και στην περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας, στο πλαίσιο της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η ομιλία για το δικαίωμα στην άμβλωση:

Η Paxton Smith κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του λυκείου Λέικ Χάιλαντς, στο Ντάλας, είπε:

Αρνούμαι να εγκαταλείψω το βήμα μου (…) την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος ενάντια στο σώμα μου και ένας πόλεμος εναντίον των δικαιωμάτων μου. Έχω όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες. Κάθε ένα από τα κορίτσια που πήραν απολυτήριο σήμερα έχουν. Περάσαμε ολόκληρη τη ζωή μας με το να εργαζόμαστε για το μέλλον μας και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση ή γνώμη, ο έλεγχος επί του μέλλοντός μας μάς αφαιρέθηκε. Είμαι τρομοκρατημένη με την ιδέα ότι εάν η μέθοδος αντισύλληψής μου αποτύχει, ότι εάν πέσω θύμα βιασμού, τότε οι ελπίδες μου και οι προσπάθειές μου δεν θα έχουν πλέον σημασία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μια μαθήτρια στο Τέξας μίλησε για το δικαίωμα στην άμβλωση και πρέπει να ακούσεις κι εσύ όσα είπε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα